Seminars 'Recht voor makelaars'

Aanmelden seminar 27 september 2018

Aanmelden seminar 29 november 2018

 

Delissen Martens organiseert twee seminars voor makelaars, gevestigd in de regio Haaglanden. Met deze seminars brengen wij uw kennis op verschillende rechtsgebieden up-to-date. Van privacy tot zorgplicht, van Wwft tot huurrecht. Wij doen dat op toegankelijke wijze en praktijkgericht, zodat u er direct uw voordeel mee kunt doen. Tevens bieden deze bijeenkomsten u de mogelijkheid in contact te komen met vak- en branchegenoten in de regio.

Graag nodigen we u voor deze seminars uit. U kunt zich aanmelden voor één of beide seminars via bovenstaande aanmeldbuttons. 

Informatie seminar donderdag 27 september

Gevolgen van de AVG voor makelaars

De AVG gaat niet alleen over dat privacy-mailtje dat u eind mei verstuurde. Hebt u de nieuwe regels ook doorgevoerd voor uw personeel, uw mailingbestand, uw leveranciers, uw website en uw archief? Mark Krul licht de ‘privacy toolbox’ toe en geeft u praktische adviezen.

 

 

Zorgplicht en aansprakelijkheid

Olivier van Hardenbroek spreekt over de snelle en overspannen onroerend goed markt: het flippen van huizen binnen één dag, het achterwege laten van een bouwkundig rapport, de afgeketste koop als de financiering niet rond komt en andere overhaaste acties. Wat zijn uw zorgplichten en kunt u daar tegenwoordig nog wel in redelijkheid aan voldoen? En welke risico’s loopt u? Een lezing over zorgplicht en aansprakelijkheid.

Informatie seminar donderdag 29 november 2018

Wwft en financiering van terrorisme

Bas Martens spreekt over de Wwft. Hij behandelt de wijzigingen onder de 4e (5e en 6e) anti-witwasrichtlijn, het project ‘niet-melders’ van het OM, actuele tuchtrechtspraak tegen makelaars (notarissen en andere dienstverleners), Hij geeft u praktische handvatten om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van pogingen tot witwassen. En hij praat u bij over de focus van toezichthouders op makelaars en beheerders.

 

Actualiteiten vastgoed (NVM meetinstructie, klachtplicht en kwalificatie overeenkomst)

Tijdens het tweede uur komen de actualiteiten uit de vastgoedbranche aan de orde. Marc Delissen bespreekt allereerst de NVM-meetinstructie in het licht van een recente uitspraak van de Hoge Raad. Een onjuiste woonoppervlakte in de brochure van een woning kan makelaars namelijk duur komen te staan. Daarnaast zal Marc u bijpraten over het op de juiste wijze vastleggen van afspraken met uw opdrachtgevers. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de inhoud van de bemiddelingsovereenkomst en het toepassen van algemene voorwaarden waarmee de eventuele aansprakelijkheid van de makelaar kan worden beperkt.

 

 

 

Seminarinformatie

Datum 27 september 2018 en/of 29 november 2018
Tijd 16.00 - 18.00 uur (inloop vanaf 15.45 uur)
  aansluitend netwerkborrel
Lokatie Sportlaan 40, Den Haag
Kosten geen

 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.