Leergang 'Meesters der Retoriek'

Begin 2018 is de eerste leergang van de DM Academy cursus 'Meesters der Retoriek' gehouden en door vijf cursisten met goed gevolg afgesloten. De reacties van de deelnemers waren bijzonder enthousiast.
De leergang bleek meer dan alleen de welsprekendheid te activeren. Ook het zelfvertrouwen van de deelnemers groeide en zij leerden verborgen talenten kennen.

DM Academy heeft besloten daarom eind 2018 voor de tweede keer een leergang 'Meesters Der Retoriek II' te organiseren. De leergang zal op een aansprekende locatie in Den Haag plaatsvinden, bij voorkeur in een theater setting met een goede akoestiek.

De leergang is geschikt voor zowel beginners als ervaren sprekers. Er zal veel aandacht zijn voor individuele ontwikkeling van de deelnemers, omdat er maximaal zes personen kunnen meedoen. De cursusleider zal opnieuw Alexander K. Elmecky zijn, een ervaren theater-regisseur en acteur. Tevens zal een stemcoach worden ingezet en zal bij de slotpresentatie een masterclass van een nader bekend te maken topacteur worden verzorgd op de laatste dag.

Doel van de cursus is de verbale communicatie van de deelnemers effectiever te maken via training en oefening. De deelnemer zal via technieken en inzichten uit het toneelvlak vaardiger, rustiger, meer ontspannen en vooral zelfverzekerder worden in zijn/haar presentaties. Doelgroep zijn advocaten en juristen met meer dan 5 jaar praktijkervaring.

De leergang is onderverdeeld in zes workshops op een donderdagmiddag (14.00 – 17.15) in een periode van 6 weken en duurt per workshop netto 3 uur. Er zijn 18 PO punten (vaardigheid) mee te verdienen.
Bent u geïnteresseerd, laat het dan weten via onderstaande button. 

Ja, ik ben geinteresseerd

De volgende aspecten zullen onder andere aan bod komen:

  • Toegepaste retorica en tekstanalyse
  • Presence & performing
  • Verbale en nonverbale vaardigheden
  • Stem & muzikaliteit (voicing) (inzet van stemcoach)
  • Houding & beweging (body performance)
  • (Voorbereidende) opdrachten & vaardigheidsoefeningen
  • (Slot)presentaties


Na de leergang klinken uw pleidooien en presentaties als een klok !

Spreker


Alexander Elmecky 

 

Alexander K. Elmecky (1961) speelde in 45 toneelstukken en ruim 70 film en televisieproducties. Na de acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten (1983-87), was Elmecky als mede-oprichter, 10 jaar verbonden aan het internationaal gevierde toneelgezelschap De Trust. In 1995 ontving hij een Arlecchino als toneelprijs. Ook regisseerde hij een aantal spraakmakende voorstellingen, waaronder Who's Afraid Of Virgiana Woolf. Tussen 2003 en 2005 was Elmecky algemeen en artistiek directeur van Cosmic Theater in Amsterdam. Sinds 2006 is Alexander als docent verbonden aan het Emerson College Boston. Daarvoor was Elmecky hoofddocent van de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam. Als gastacteur speelt hij bij het Nationale Theater en Toneelgroep Amsterdam. In zijn masterclasses traint Alexander K. Elmecky executives en boardroom members en deelt hij zijn jarenlange podium ervaring en 'geheimen' van zijn métier als acteur.

Ja, ik ben geïnteresseerd

Gepubliceerd op: 1 juni 2018
Leergang 'Meesters der Retoriek'
Delen:

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.