Cursus

Cursisten zijn erg tevreden over de DM Academy en geven een:
8,6
rating 8,6
717 beoordelingen

Cursus 'Actualiteiten arbeidsrecht en ontslagprocesrecht'

In deze cursus wordt u op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen in het arbeidsrecht aan de hand van jurisprudentie en regelgeving.  Ook wordt aandacht besteed aan de belangrijkste aspecten van het procesrecht in ontslagzaken, alsmede de nieuwste ontwikkelingen daarbinnen.

In deze cursus gaat mr. dr. D.M.A. (Vivian) Bij de Vaate allereerst in op de nieuwste ontwikkelingen in het arbeidsrecht aan de hand van jurisprudentie en regelgeving. Daarna staat het ontslagprocesrecht op het programma. De Wwz heeft daarin de nodige veranderingen gebracht. Zo is de verzoekschriftprocedure voorgeschreven over de gehele linie van het ontslagrecht, staan hoger beroep en cassatie open en gelden zeer korte vervaltermijnen. Verder kent art. 7:683 BW een aantal bijzondere procesregels voor het hoger beroep van ontslagzaken in afwijking van het reguliere procesrecht als neergelegd in het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering. In de cursus wordt aandacht besteed aan de belangrijkste aspecten van het procesrecht in ontslagzaken, alsmede de nieuwste ontwikkelingen daarbinnen.

Datum:dinsdag 19 mei 2020 van 15.00 - 18.15 uur
Locatie: Sportlaan 40, Den Haag
Kosten: € 295,-- (excl. btw)

Punten: 3 PO-punten, juridisch

Spreker

Vivian Bij de Vaate

Vivian Bij de Vaate

Universitair docent

Delen:

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.