Cursisten zijn erg tevreden over de DM Academy en geven een:
8,6
rating 8,6
717 beoordelingen

Cursus "De zieke werknemer"

Tijdens deze cursus behandelt Willemijn Roozendaal de rechtspositie van de zieke werknemer op het snijvlak van het arbeids- en socialezekerheidsrecht. Daarin uiteraard aandacht voor de ZW- en WIA aspecten (in samenhang met het BW), die de arbeidsrechtadvocaat- of jurist in de dagelijkse praktijk nogal eens hoofdbrekens opleveren.

Willemijn Roozendaal is hoogleraar Sociaal Recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij heeft jarenlange ervaring als docent en onderzoeker op het gebied van arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht, in het bijzonder onderwerpen op het snijvlak van deze twee rechtsgebieden zoals de zieke werknemer, toegang tot de werknemersverzekeringen, en private uitvoering van sociale zekerheid.  Zij is hoofddocent voor het vak Socialezekerheidsrecht voor de opleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten. Zij is redacteur van het Tijdschrift Recht en Arbeid en publiceert regelmatig in juridische vakbladen. Recentelijk heeft zij met collega's de heruitgave van de monografie De Zieke Werknemer (Kluwer, 5e druk) verzorgd. 

Datum:dinsdag 10 mei 2022 van 14.00- 17.15 uur
Locatie: Sportlaan 40, 2566 LB Den Haag
Kosten: € 295 (excl. 21% btw)

Punten: 3 PO-punten

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze cursus.

Cursus "De zieke werknemer"

Spreker

prof. Willemijn Roozendaal

prof. Willemijn Roozendaal

Willemijn Roozendaal is hoogleraar Sociaal Recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij heeft jarenlange ervaring als docent en onderzoeker op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht. In het bijzonder onderwerpen op het snijvlak van deze twee rechtsgebieden zoals de zieke werknemer, toegang tot de werknemersverzekeringen, en private uitvoering van sociale zekerheid.

Willemijn is tevens hoofddocent voor het vak Socialezekerheidsrecht voor de opleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten. Zij is redacteur van het Tijdschrift Recht en Arbeid en publiceert regelmatig in juridische vakbladen. Recentelijk heeft zij met collega's de heruitgave van de monografie De Zieke Werknemer (Kluwer, 5e druk) verzorgd.

Delen:

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.