Beoordeling van contracten

Het goed opstellen en beoordelen van contracten is van groot belang. Hiermee beperkt u risico’s en legt u duidelijk vast welke verplichtingen u aangaat. Het is belangrijk dat de afspraken in een contract eenduidig, transparant en evenwichtig zijn geformuleerd. Zo kan – als een geschil zich voordoet – worden teruggegrepen op een helder contract.

Bij het sluiten of beëindigen van een contract, of het onderhandelen daarover, wilt u weten waar u op moet letten. Onze advocaten kunnen u adviseren over welke clausules er wel en niet in het contract dienen te staan, hoe deze dienen te worden geformuleerd en of deze volledig zijn, zodat ondernemen niet kan uitmonden in ongewenste aansprakelijkheden.

Ook als u – als ondernemer of particulier – een geschil heeft over een contract of een samenwerking, zijn wij u graag van dienst. Wij kunnen u adviseren over de haalbaarheid van een claim en zo nodig voor u procederen.

 

Vragen over dit rechtsgebied?
Neem contact op met Olivier baron van Hardenbroek van Ammerstol

Team aansprakelijkheidsrecht

Actueel

Bij de tijd

woensdag 2 oktober 2024

Rechter: Europarcs misleidde vrouw bij koop vakantiehuis

europarcs

Mevrouw X wilde een recreatiewoning kopen om die vervolgens te verhuren. Daartoe sloot zij een aantal overeenkomsten met Europarcs Real Estate B.V., waaronder ook een overeenkomst die is aangeduid als ‘𝘬𝘰𝘰𝘱𝘰𝘷𝘦𝘳𝘦𝘦𝘯𝘬𝘰𝘮𝘴𝘵’. Daarin is opgenomen dat mevrouw X een nog te plaatsen recreatiewoning 𝘬𝘰𝘰𝘱𝘵 voor € 205.095,- incl. btw. De recreatiewoning zou worden geplaatst op de grond van Resort Kaatsheuvel B.V. waar een huurprijs voor de kavel geldt van € 4.234,- per jaar.

dinsdag 13 februari 2024

Schending mededelingsplicht; toch een verzekeringsuitkering?

Schending mededelingsplicht |Delissen Martens

Iedere verzekeringnemer is verplicht om vóór het sluiten van de overeenkomst aan de verzekeraar alle feiten mede te delen die van belang zijn voor de beslissing van de verzekeraar of en zo ja op welke voorwaarden hij de verzekering zal willen afsluiten (artikel 7:928 lid 1 BW). Als de verzekeringnemer zich niet aan deze mededelingsplicht houdt, kan dit consequenties hebben voor de verzekeringsdekking. Lees er meer over in deze blog.

dinsdag 25 juli 2023

Aansprakelijkheid VvE-Beheerder

Voorwaarden annuleringskosten | Delissen Martens

Recent verscheen op NOS.nl een bericht dat er veel klachten zijn over VvE-beheerders. Een trend die Thijs van Munster herkent in de praktijk. Van de circa 125.000 VvE’s in Nederland besteedt ongeveer de helft het beheer uit aan externe partijen. En zonder kwaliteitstoets of -controles voor VvE-beheerders gaat dat regelmatig mis. Dit leek Thijs een goede reden om in deze blog kort in te gaan op de juridische (on)mogelijkheden die er dan zijn.

maandag 26 september 2022

Checklist deponeren jaarstukken: wie? wat? hoe? wanneer?

Jaarstukken

Over de deponeringspicht is al veel geschreven en gezegd. De Kamer van Koophandel bijvoorbeeld verstrekt er via haar website informatie over. Iets nieuws daarover melden is eigenlijk niet mogelijk. Wel leek het ons handig, zeker nu we het einde van het jaar naderen, om een en ander nog eens compact op een rijtje te zetten: wie heeft een deponeringsplicht, hoe luidt die precies en wat houdt die in, en wanneer moet er aan zijn voldaan. Lees hier de bevindingen.