Ontslag

Ontslag

Er zijn twee routes om een arbeidsovereenkomst te beëindigen, namelijk via het UWV of via de kantonrechter. Ook is er een beperkt aantal gronden (9) op grond waarvan een werkgever een werknemer mag ontslaan. Afhankelijk van de grond, moet de werkgever naar het UWV of de kantonrechter.

Bij een ontslagprocedure is het essentieel om goed juridisch advies in te winnen. Een advocaat bij ontslag kan u begeleiden in het traject en ervoor zorgen dat uw rechten gewaarborgd blijven.

Waarvoor kunt u bij onze arbeidsrechtadvocaten terecht?

  • UWV Ontslagaanvraag
  • Ontbinding via de kantonrechter
  • Vaststellingsovereenkomst
  • Opzegging met instemming
  • Ontslag op staande voet
  • Vervaltermijnen
  • Transitievergoeding
  • Billijke vergoeding

Juridisch advies nodig van een advocaat bij ontslag? 

Ontslag kan grote gevolgen hebben, zowel voor werkgevers als werknemers. Een advocaat bij ontslag kan u adviseren over uw rechten en verplichtingen en u begeleiden bij onderhandelingen of juridische procedures.

Neem contact met ons op voor deskundig advies.

Robbert Delissen
Vragen over dit rechtsgebied?
Neem contact op met Robbert Delissen

Team arbeidsrecht

Merienke Zwaan-Stroband

Advocaat/partner/intervisieleider

Sophie Stolker

Advocaat/partner

Jim Kaldenberg

Advocaat

Martijn Kager

Advocaat

Jeroen Hofland

Advocaat

Robbert Delissen

Advocaat/managing partner

Lisa Prins

Jurist

Actueel

Bij de tijd

maandag 24 februari 2025

De verplichte gedragscode ongewenst gedrag: wat betekent de wetswijziging voor werkgevers?

verplichte gedragscode ongewenst gedrag

 Ongewenst gedrag op de werkvloer blijft echter een hardnekkig probleem, met ingrijpende gevolgen voor zowel werknemers als organisaties. Om dit tegen te gaan, heeft de Nederlandse overheid een wetsvoorstel ingediend dat werkgevers verplicht een schriftelijke gedragscode op te stellen. Maar wat houdt deze verplichting precies in?  In deze blog bespreken we de belangrijkste aspecten van de wetswijziging.

vrijdag 4 oktober 2024

De klachtplicht en rechtsverwerking in het arbeidsrecht

Sinds kort staat de klachtplicht uit art. 6:89 BW weer in de schijnwerpers in het arbeidsrecht, door twee recente uitspraken van de Hoge Raad. Er is echter nog een andere manier om je rechten als werknemer kwijt te raken, namelijk via het leerstuk van de rechtsverwerking.

dinsdag 10 september 2024

Belangrijke uitspraak Hoge Raad: De klachtplicht is van toepassing op loonvorderingen

Klachtplicht

Op 20 september 2024 heeft de Hoge Raad een belangrijke uitspraak gedaan: de klachtplicht is ook van toepassing op loonvorderingen. Dit betekent dat een werknemer, die claimt te weinig loon te hebben ontvangen, tijdig moet klagen. Doet hij dit niet, dan kan zijn loonvordering worden afgewezen. Lees er meer over in dit blogartikel.

dinsdag 9 juli 2024

Ontslag op staande voet wegens niet op tijd terugkeren van vakantie

Ontslag op staande voet wegens vakantie

De vakantieperiode is aangebroken. Maar wat kan een werkgever doen als een werknemer niet op tijd terugkeert naar het werk? Op 18 juni 2024 oordeelde het Gerechtshof te Arnhem-Leeuwarden dat een werknemer van Interboat Shipyard (“Interboat”) te Zwartsluis terecht op staande voet ontslagen was, omdat hij niet op tijd terugkeerde na zijn vakantie. Lees er meer over in deze blog