Handelsovereenkomsten

Handelsovereenkomsten

Heldere en juridisch sterke handelsovereenkomsten vormen de basis voor succesvolle zakelijke transacties. Ze beschermen uw onderneming tegen onvoorziene risico's en zorgen ervoor dat de rechten en plichten van beide partijen goed geregeld zijn. Bij Delissen Martens hebben wij uitgebreide expertise in het opstellen en beoordelen van deze overeenkomsten. Een advocaat met ervaring in handelsovereenkomsten kan u hierbij adviseren, zodat u zeker weet dat uw contracten goed zijn vastgelegd.

Belangrijke onderdelen van in- en verkoopvoorwaarden

Goed opgestelde overeenkomsten zijn onmisbaar om juridische geschillen te voorkomen en de continuïteit van uw onderneming te waarborgen. De volgende onderdelen zijn van cruciaal belang:

  • Leveringsvoorwaarden
    Hierin wordt vastgelegd wanneer en hoe de goederen of diensten geleverd moeten worden. Het is essentieel dat deze bepalingen duidelijk zijn om misverstanden te voorkomen.

  • Betalingsvoorwaarden
    Duidelijke afspraken over betalingstermijnen, betalingsmethoden en eventuele gevolgen bij te late betalingen zorgen voor transparantie en zekerheid.

  • Aansprakelijkheid en garantie
    Regels omtrent aansprakelijkheid en de mate van garantie vormen een belangrijk onderdeel van de voorwaarden. Dit voorkomt dat uw onderneming onterecht aansprakelijk wordt gesteld.

  • Intellectueel eigendom
    De bescherming van intellectueel eigendom, zoals merken, handelsnamen en technologieën, moet expliciet worden opgenomen, vooral als er sprake is van unieke producten of diensten.

  • Geschillenbeslechting
    Bij onenigheden is het van belang dat er vooraf afspraken zijn gemaakt over hoe geschillen worden opgelost. Dit kan bijvoorbeeld via arbitrage, mediation of de rechter.

Onze expertise

Delissen Martens heeft een ervaren team van advocaten dat u kan helpen bij het opstellen van handelsovereenkomsten. Een advocaat gespecialiseerd in handelsovereenkomsten zorgt ervoor dat uw contracten niet alleen juridisch correct zijn, maar ook aansluiten bij de behoeften van uw bedrijf en de specifieke sector waarin u opereert. Heeft u advies nodig over het opstellen van een handelsovereenkomst? Onze specialisten staan klaar om u hierin te begeleiden.

Neem contact op

Wilt u uw handelsovereenkomsten laten opstellen of controleren? Neem dan contact op met ons team van deskundigen voor een vrijblijvend gesprek. Wij staan klaar om u te adviseren.

Rik Buitenhuis
Vragen over dit rechtsgebied?
Neem contact op met Rik Buitenhuis

Team commerciële contracten

Marina Verberkmoes-Cota

Advocaat/partner

Cindy Luiten

Advocaat

Milan Karel

Advocaat

Marc Delissen

Advocaat/mediator/partner

Rik Buitenhuis

Advocaat

Isabelle Bos

Advocaat

Actueel

Bij de tijd

woensdag 2 oktober 2024

Rechter: Europarcs misleidde vrouw bij koop vakantiehuis

europarcs

Mevrouw X wilde een recreatiewoning kopen om die vervolgens te verhuren. Daartoe sloot zij een aantal overeenkomsten met Europarcs Real Estate B.V., waaronder ook een overeenkomst die is aangeduid als ‘𝘬𝘰𝘰𝘱𝘰𝘷𝘦𝘳𝘦𝘦𝘯𝘬𝘰𝘮𝘴𝘵’. Daarin is opgenomen dat mevrouw X een nog te plaatsen recreatiewoning 𝘬𝘰𝘰𝘱𝘵 voor € 205.095,- incl. btw. De recreatiewoning zou worden geplaatst op de grond van Resort Kaatsheuvel B.V. waar een huurprijs voor de kavel geldt van € 4.234,- per jaar.

dinsdag 29 november 2022

Algemene voorwaarden en bekendheidsuitzondering: maakt het uit hoe de wederpartij bekend raakte met de voorwaarden?

Algemene voorwaarden

In een recent arrest heeft de Hoge Raad zich uitgelaten over de vraag of het relevant is hoe de kennis van algemene voorwaarden bij de wederpartij is ontstaan. Alexandra Kievit bespreekt het arrest en gaat daarbij in op de terhandstellingsplicht van algemene voorwaarden en de bekendheidsuitzondering daarop.

woensdag 4 mei 2022

Bescherming knowhow door concurrentiebeding in franchiseovereenkomst

franchiseovereenkomst

Rechtbank Overijssel [1] heeft in februari 2021 de vraag beantwoord wanneer er sprake is van overdracht  van knowhow. Indien daarvan geen sprake is dan heeft de franchisegever geen rechtens te respecteren belang bij de vordering tot nakoming van het concurrentie- en relatiebeding.

maandag 29 maart 2021

CBW - voorwaarden annuleringskosten onredelijk

CBW

In een uitspraak van de rechtbank  Amsterdam van 29 juni 2020, heeft de kantonrechter geoordeeld dat de annuleringskosten in de algemene voorwaarden van de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW), ter hoogte van 30% en soms 50% van het aankoopbedrag, onredelijk zijn.