Opstellen van IT-contracten

Opstellen van IT-contracten

Wij begeleiden u in het gehele contractuele traject bij de levering of inkoop van IT-diensten. Door onze kennis van IT kunnen wij de te nemen strategische keuzes begrijpelijk maken. Wij weten wat voor u als leverancier of inkoper van IT-diensten echt belangrijk is.

Het opstellen van IT-contracten vraagt om specialistische kennis en een juridisch doordachte aanpak. Wij zorgen ervoor dat uw contracten niet alleen juridisch solide zijn, maar ook aansluiten op de technische en commerciële realiteit van uw onderneming.

De IT-contracten die wij opstellen zijn onder andere:

  • Cloud/SaaS-contracten
  • Implementatiecontracten
  • Outsourcingscontracten
  • Service level agreements
  • Algemene voorwaarden
  • IT-raam- en deelovereenkomsten
  • Verwerkersovereenkomsten
  • Softwaredistributieovereenkomsten

Advies over het opstellen van IT-contracten

Heeft u juridisch advies nodig bij het opstellen van IT-contracten of het beoordelen van bestaande overeenkomsten? Onze specialisten helpen u graag verder.

Neem contact op met ons team voor deskundig advies.

Rik Buitenhuis
Vragen over dit rechtsgebied?
Neem contact op met Rik Buitenhuis

Team commerciële contracten

Marina Verberkmoes-Cota

Advocaat/partner

Cindy Luiten

Advocaat

Milan Karel

Advocaat

Marc Delissen

Advocaat/mediator/partner

Rik Buitenhuis

Advocaat

Isabelle Bos

Advocaat

Actueel

Bij de tijd

woensdag 2 oktober 2024

Rechter: Europarcs misleidde vrouw bij koop vakantiehuis

europarcs

Mevrouw X wilde een recreatiewoning kopen om die vervolgens te verhuren. Daartoe sloot zij een aantal overeenkomsten met Europarcs Real Estate B.V., waaronder ook een overeenkomst die is aangeduid als ‘𝘬𝘰𝘰𝘱𝘰𝘷𝘦𝘳𝘦𝘦𝘯𝘬𝘰𝘮𝘴𝘵’. Daarin is opgenomen dat mevrouw X een nog te plaatsen recreatiewoning 𝘬𝘰𝘰𝘱𝘵 voor € 205.095,- incl. btw. De recreatiewoning zou worden geplaatst op de grond van Resort Kaatsheuvel B.V. waar een huurprijs voor de kavel geldt van € 4.234,- per jaar.

dinsdag 29 november 2022

Algemene voorwaarden en bekendheidsuitzondering: maakt het uit hoe de wederpartij bekend raakte met de voorwaarden?

Algemene voorwaarden

In een recent arrest heeft de Hoge Raad zich uitgelaten over de vraag of het relevant is hoe de kennis van algemene voorwaarden bij de wederpartij is ontstaan. Alexandra Kievit bespreekt het arrest en gaat daarbij in op de terhandstellingsplicht van algemene voorwaarden en de bekendheidsuitzondering daarop.

woensdag 4 mei 2022

Bescherming knowhow door concurrentiebeding in franchiseovereenkomst

franchiseovereenkomst

Rechtbank Overijssel [1] heeft in februari 2021 de vraag beantwoord wanneer er sprake is van overdracht  van knowhow. Indien daarvan geen sprake is dan heeft de franchisegever geen rechtens te respecteren belang bij de vordering tot nakoming van het concurrentie- en relatiebeding.

maandag 29 maart 2021

CBW - voorwaarden annuleringskosten onredelijk

CBW

In een uitspraak van de rechtbank  Amsterdam van 29 juni 2020, heeft de kantonrechter geoordeeld dat de annuleringskosten in de algemene voorwaarden van de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW), ter hoogte van 30% en soms 50% van het aankoopbedrag, onredelijk zijn.