Familierecht

Familierecht in deze tijd.

Familierecht is een veelomvattend rechtsgebied, het gaat vaak om het beantwoorden van vragen rondom het gezin. Juridische afspraken over zaken die een scheiding betreffen, de zorg voor de kinderen en het regelen van financiële aangelegenheden die bijvoorbeeld uw woning betreffen of uw onderneming. We helpen u bij het oplossen van uw geschillen. Dat kan ook een nalatenschap zijn, een naamswijziging of het adviseren bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden. We hebben de mogelijkheid om u te helpen in en buiten de grenzen van Nederland. Naast juridisch advies hebben wij ook aandacht voor de relationele onderstromen, kijken we samen met u naar de toekomst en bespreken we de mogelijkheden die het beste passen bij het oplossen van de gerezen geschillen. Onze aanpak is holistisch, met oog voor de mens, het kind en de zaak.

Wanneer is een familierecht advocaat relevant voor u?

Een familierechtadvocaat is van cruciaal belang bij een scheiding of het beëindigen van een geregistreerd partnerschap, het vaststellen van een omgangsregeling voor kinderen, of bij geschillen over alimentatie, uw pensioen of uw bedrijf. Maar ook wanneer u advies nodig heeft over een samenlevingscontract of het opstellen van een ouderschapsplan, bewind of de afwikkeling van een nalatenschap. Een advocaat kan u helpen om zowel de juridische als emotionele kant van een familierechtelijke situatie in balans te brengen. De meeste advocaten zijn ook opgeleid als mediator.

Wij begrijpen dat familierechtkwesties gevoelig liggen en een grote impact kunnen hebben op uw leven. Daarom bieden wij niet alleen juridische bijstand, maar luisteren wij ook naar uw persoonlijke verhaal. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Onze familierechtadvocaten in Den Haag staan voor u klaar in heel Nederland en daarbuiten

Bent u op zoek naar een familierechtadvocaat? U bent van harte welkom bij ons op kantoor in Den Haag. Onze familierechtadvocaten bezitten de juiste kennis en expertise om u bij te staan. Hoewel ons kantoor is gevestigd in Den Haag, opereren wij  in heel Nederland. Zie hieronder ons team van relevante raadgevers op het gebied van familierecht.

Petra Beishuizen
Vragen over dit rechtsgebied?
Neem contact op met Petra Beishuizen
Chambers & Partners Family Law 2025 Guide

Chambers & Partners Family Law 2025 Guide

In de Chambers & Partners Family Law 2025 Guide wordt het familierecht in bijna 30 rechtsgebieden belicht. De gids biedt de nieuwste inzichten op het gebied van echtscheidingsprocedures, vermogensverdeling, alimentatie, huwelijkse voorwaarden, kinderopvang en kinderalimentatie, en alternatieve geschillenbeslechting.

Wij geven in deze gids een diepgaande analyse van de belangrijkste juridische ontwikkelingen en regels binnen het Nederlandse familierecht.

Lees het artikel

This is what customers say about us

score: 10

Goede advocaat
2 verblijfs procedure met succes afgerond. Altijd makkelijk contact met advocaat opnemen.

score: 9

Deskundig, professioneel en met een snelle reactietijd
Wij zijn deskundig en prettig geadviseerd en vertegenwoordigd door Thijs. Fijn om een korte lijn te hebben en dat er snel geacteerd is. Dankzij de specialistische kennis van Thijs met het beoogd resultaat. Wij voelden ons hierdoor ontzorgd.

Team familierecht

Sandra Verburgt

Advocaat/Partner

Fabian Buizer

Advocaat

Petra Beishuizen

Advocaat/mediator/partner

Actueel

Bij de tijd

dinsdag 1 april 2025

Samenwonen in Nederland: Pensioenverevening en Erfrecht

Dit is het derde blog in onze serie Samenwonen in Nederland, waarin we de juridische aspecten van pensioen en erfrecht bespreken. Bij samenleven komen niet alleen financiële afspraken en eigendomsverhoudingen kijken, maar ook kwesties rondom pensioen en erfrecht. Wat gebeurt er met opgebouwde pensioenrechten bij een scheiding? En heeft een partner automatisch recht op de nalatenschap van zijn ex-partner bij overlijden? In deze blog worden de juridische aspecten van pensioenverevening en erfrecht voor gehuwden, geregistreerde partners en samenwoners besproken.

woensdag 26 maart 2025

Samenwonen in Nederland: Eigendomsverhoudingen en juridische aspecten

Dit is het tweede blog in onze serie Samenwonen in Nederland, waarin we ingaan op eigendomsverhoudingen. Naast financiële verplichtingen en partneralimentatie is eigendom een essentieel aspect voor samenwoners. Wat gebeurt er met gezamenlijk aangekochte goederen of een gedeelde woning als de relatie eindigt? In deze blog worden de juridische aspecten van eigendomsverhoudingen voor samenwoners besproken en hoe zij zichzelf juridisch kunnen beschermen.

maandag 17 maart 2025

Samenwonen in Nederland: Welke rechten en plichten heb je?

Samenwonen

Dit is het eerste blog in onze serie Samenwonen in Nederland, waarin we de huidige trends en juridische ontwikkelingen bespreken. Steeds meer stellen kiezen ervoor om samen te wonen zonder huwelijk of geregistreerd partnerschap, maar dit brengt juridische risico’s met zich mee. In deze serie belichten we de belangrijkste aandachtspunten en valkuilen

dinsdag 29 oktober 2024

Indexering partner- en kinderalimentatie 2025

indexering alimentatie 2025

Ieder jaar worden partner- en kinderalimentatie bijdragen op grond van de wet verhoogd met een jaarlijks bekend te maken percentage, de zogenoemde wettelijke indexering, tenzij anders overeengekomen.