Advocaat bij echtscheiding

Echtscheiding

Een scheiding is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven.

Er komen talloze vragen op u af: Hoe zorg ik voor de beste regeling voor de kinderen? Kan ik mijn eigen bedrijf blijven voortzetten na de scheiding? Wat gebeurt er met het huis? En als u in het buitenland woont of onder huwelijkse voorwaarden getrouwd bent, kan de complexiteit nog verder toenemen.

Bij Delissen Martens begrijpen we hoe emotioneel en ingewikkeld deze fase kan zijn. Onze gespecialiseerde familierechtadvocaten, waaronder een ervaren echtscheiding advocaat, staan voor u klaar om u te begeleiden, zowel juridisch als emotioneel, bij iedere stap van dit proces.

Wanneer is een advocaat familierecht relevant voor u?

Er zijn verschillende situaties waarin een familierechtadvocaat u kan ondersteunen. Als er kinderen betrokken zijn, kan een advocaat helpen bij het opstellen van een ouderschapsplan en alimentatieafspraken. Heeft u een onderneming, dan is er behoefte aan gespecialiseerde begeleiding om de continuïteit van uw bedrijf te waarborgen. Ook wanneer u te maken heeft met internationale vraagstukken, zoals verblijf in het buitenland, bieden wij passende juridisch advies bij scheiding.

Drie routes voor uw scheiding

Elke scheiding is uniek, en bij Delissen Martens bieden we u drie routes, afgestemd op uw situatie:

1. Mediation
Dit is een rustige en constructieve manier om samen tot afspraken te komen. Onze mediator begeleidt u en uw ex-partner in de gesprekken, gericht op het vinden van gezamenlijke oplossingen. Dit voorkomt langdurige juridische procedures en zorgt voor een duurzame basis voor de toekomst, met name wanneer er kinderen betrokken zijn.

2. Overlegscheiding
Voelt u zich niet prettig zonder eigen advocaat aan tafel? Bij de overlegscheiding wordt u bijgestaan door uw eigen echtscheiding advocaat, terwijl ook de andere partij vertegenwoordigd is door een advocaat. Samen met een coach worden de gesprekken gevoerd in een open sfeer, gericht op het vinden van oplossingen zonder dat de rechtbank betrokken hoeft te worden.

3. Eenzijdige echtscheidingsprocedure via de rechtbank
In sommige gevallen is overleg geen optie en moet er een stap naar de rechtbank worden gezet. Wij zorgen ervoor dat u zorgvuldig wordt voorbereid en dat uw belangen optimaal worden behartigd, of het nu gaat om de verdeling van vermogen, de zorg voor kinderen of andere complexe vraagstukken.

Wilt u weten welke route het beste past bij uw situatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen begeleiden tijdens dit uitdagende proces met deskundig juridisch advies bij scheiding.

Petra Beishuizen
Vragen over dit rechtsgebied?
Neem contact op met Petra Beishuizen

Vragen & antwoorden

Mediation of procedure?

Een echtscheiding is in sommige gevallen onvermijdelijk. Als deze belangrijke beslissing eenmaal is genomen, zullen u en uw partner een aantal keuzes moeten maken. Een echtscheiding in goed overleg is in bijna alle gevallen aan te raden. Mediation houdt in dat onder begeleiding van een bemiddelaar afspraken worden gemaakt, welke vervolgens door de rechter worden vastgelegd. Mediation is niet alleen financieel voordeliger, het kost ook minder tijd dan een procedure. Ook de uitkomst is vaak bevredigender, omdat maatwerk geleverd kan worden. Bovendien wordt bij mediation aandacht besteed aan de emotionele aspecten van de echtscheiding.

Als mediation geen optie is, is een procedure onvermijdelijk. Een procedure kost niet alleen 
meer geld, het kost ook veel tijd. Bovendien ligt een vechtscheiding op de loer, met alle negatieve gevolgen van dien..

Team familierecht

Sandra Verburgt

Advocaat/Partner

Fabian Buizer

Advocaat

Petra Beishuizen

Advocaat/mediator/partner

Actueel

Bij de tijd

maandag 17 maart 2025

Samenwonen in Nederland: Welke rechten en plichten heb je?

Samenwonen

Dit is het eerste blog in onze serie Samenwonen in Nederland, waarin we de huidige trends en juridische ontwikkelingen bespreken. Steeds meer stellen kiezen ervoor om samen te wonen zonder huwelijk of geregistreerd partnerschap, maar dit brengt juridische risico’s met zich mee. In deze serie belichten we de belangrijkste aandachtspunten en valkuilen

dinsdag 29 oktober 2024

Indexering partner- en kinderalimentatie 2025

indexering alimentatie 2025

Ieder jaar worden partner- en kinderalimentatie bijdragen op grond van de wet verhoogd met een jaarlijks bekend te maken percentage, de zogenoemde wettelijke indexering, tenzij anders overeengekomen. 

woensdag 11 september 2024

Scheiden als samenwoners of echtgenoten: drie dezelfde vragen, drie verschillende antwoorden

scheiden samenwoners

Op 13 september 2024 is het de Dag van de Scheiding 2024. Deze dag is in het leven geroepen door de vFAS ( de vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators) om aandacht te vragen voor de noodzaak van goede begeleiding voor partners die gaan scheiden. Dit jaar staat de Dag van de Scheiding in het teken van samenwoners rondom de vraag “Scheiden samenwoners ook?”. In dit blog beantwoordt advocaat Mariska Schreuders aan de hand van één voorbeeldsituatie drie vragen die drie verschillen van een scheiding voor samenwoners en echtgenoten laten zien. 

maandag 9 september 2024

Toch vergoedingsrechten bij samenwoners – een doorbraak?!

Vergoedingsrechten samenwoners

Hebben samenwoners recht op vergoeding van hun meerinbreng bij de aankoop van een gezamenlijke woning? In een recent vonnis werpt de Rechtbank Rotterdam een nieuw licht op deze vraag. In deze blog wordt deze mogelijke doorbraak voor wat betreft vergoedingsrechten bij samenwoners besproken.