Letselschade

Letselschade  in deze tijd.

Heeft u lichamelijk of psychisch letsel opgelopen en wilt u de schade die u daardoor lijdt, verhalen op de aansprakelijke partij? Bent u bijvoorbeeld slachtoffer van een auto-ongeval, een medische fout, een bedrijfsongeval of bent u door de uitoefening van uw werkzaamheden ziek geworden, dan kunnen de advocaten van Delissen Martens u rechtsbijstand verlenen. De gevolgen van het opgelopen letsel kunnen groot zijn. Vaak is het verlies aan inkomen de grootste schadepost. Ook kunt u bijvoorbeeld schade lijden doordat u vanwege het letsel beperkt wordt in het verrichten van (huishoudelijke) klussen in en rondom uw woning. Soms komt het voor dat u medische kosten moet maken die niet door uw zorgverzekeraar worden vergoed. Verder kunt u ook denken aan noodzakelijke aanpassingen aan uw woning of auto. Daarnaast kan ook smartengeld (ook wel bekend als immateriële schade) worden geclaimd. Dat is een vergoeding voor de pijn, het verdriet, het verlies aan levensvreugde die u als gevolg van het letsel heeft geleden en nog steeds lijdt.

Uiteraard is iedere persoon en zaak anders en is maatwerk noodzakelijk. Afgezien van het voorgaande kunnen natuurlijk ook andere schadeposten worden geclaimd. Wij helpen u daar graag bij.

Wat kunnen onze letselschade advocaten voor u betekenen?

Het is al vervelend genoeg dat u letsel heeft opgelopen, maar nu krijgt u ook nog te maken met een juridische procedure. Het kan voor u als slachtoffer prettig zijn om u daarin te laten bijstaan en adviseren. Een juridische procedure kan soms overweldigend zijn. Wij hebben op het gebied van advisering en begeleiding in letselschadezaken ruime ervaring.

Wij kunnen de persoon of de organisatie die uw schade heeft veroorzaakt aansprakelijk stellen om deze schade te vergoeden en starten indien nodig een procedure bij de rechtbank om de aansprakelijkheid vastgesteld te krijgen. Wanneer de aansprakelijkheid vaststaat, voorzien wij u van advies en begeleiden wij u in de afwikkeling van uw schade in een letselschadetraject. Wij denken met u mee. Schadevergoeding is belangrijk, maar soms zijn er ook andere mogelijkheden om tot herstel te komen. Bijvoorbeeld in de vorm van re-integratie, coaching of therapie. Een zorgvuldige afwikkeling van de letselschadezaak is belangrijk. Wij werken samen met medisch adviseurs,  andere experts en rekenbureaus en laten ons door hen adviseren.

Onze Letselschade advocaten in Den Haag staan voor u klaar in heel Nederland

Bent u op zoek naar een letselschade advocaat? U bent van harte welkom bij ons op kantoor in Den Haag. Onze letselschade advocaten bezitten de juiste kennis en expertise om u bij te staan. Hoewel ons kantoor is gevestigd in Den Haag, opereren wij  in heel Nederland. Zie hieronder ons team van relevante raadgevers op het gebied van letselschade.

Carene van Vliet
Vragen over dit rechtsgebied?
Neem contact op met Carene van Vliet
France-Sophie Bellekom
Vragen over dit rechtsgebied?
Neem contact op met France-Sophie Bellekom

Vragen & antwoorden

Wat is letselschade?

Als gevolg van het opgelopen letsel, kunt u schade op verschillende fronten lijden. Een grote schadepost is vaak het verlies aan inkomen. Maar ook kunt u schade lijden doordat u hulp in de huishouding nodig heeft of hulp nodig heeft in het onderhoud van uw woning en daar kosten voor moet maken. Het komt soms voor dat u medische kosten moet maken die niet door uw zorgverzekeraar vergoed worden. Verder kunt u ook denken aan noodzakelijke aanpassingen aan uw auto of woning. Daarnaast kan ook smartengeld (ook wel bekend als immateriële schade) worden geclaimd. Dat is een vergoeding voor de pijn, het verdriet, het verlies aan levensvreugde die u als gevolg van het letsel heeft geleden.

 

Uiteraard is iedere persoon en zaak anders en is maatwerk noodzakelijk. Afgezien van het bovenstaande kunnen ook andere schadeposten worden geclaimd. Wij helpen u daar graag bij.

Hoe ziet de aanpak en begeleiding van letselschade er uit?

Onze bijstand kenmerkt zich door een effectieve en oplossingsgerichte aanpak. Wij begeleiden en adviseren u gedurende dit proces. Niet alleen over diverse schadeposten, maar ook over de hoogte van de schade. Het contact en de onderhandelingen met de wederpartij lopen via ons, uiteraard alleen als er voorafgaand contact met u heeft plaatsgevonden. Waar nodig wordt er geprocedeerd, maar in de meeste gevallen is dat niet nodig. Wij vormen een netwerk met medische adviseurs, experts en schadeberekeningsbureaus. Verder is het goed om te weten dat als de aansprakelijkheid door de wederpartij is erkend, de kosten voor onze werkzaamheden voor rekening van de aansprakelijke partij komen.

Dit zeggen klanten over ons

score: 9

Deskundig, professioneel en met een snelle reactietijd
Wij zijn deskundig en prettig geadviseerd en vertegenwoordigd door Thijs. Fijn om een korte lijn te hebben en dat er snel geacteerd is. Dankzij de specialistische kennis van Thijs met het beoogd resultaat. Wij voelden ons hierdoor ontzorgd.

score: 10

Gunstig
Dhr Maas en Mevr Amal hebben mij goed begeleid in mijn processen. Heb goed advies gehad en dat heeft geleid dat mijn processen positief zijn verlopen.

Team letselschade

Carene van Vliet

Advocaat/managing partner

Lotte Janse

Advocaat

Actueel

Bij de tijd

vrijdag 3 november 2023

Derde actualisatie chroom-6

chroom-6

Derde actualisatie leidt niet tot aanpassing aandoeningenlijst.

Vorige week heeft het RIVM voor de derde keer de aandoeningenlijst chroom-6 geactualiseerd. Helaas met een teleurstellend resultaat. De derde actualisatie heeft niet tot aanpassingen van de aandoeningenlijst geleid.

 

maandag 26 juni 2023

Tegemoetkoming (oud-)werknemers die beroepsziekte hebben opgelopen door werken met gevaarlijke stoffen

Vanaf 1 januari 2023 gaat er een nieuwe tegemoetkomingregeling in, de Tegemoetkomingsregeling Stoffen gerelateerde Beroepsziekten (TSB). De tegemoetkomingsregeling is voor (ex-)werkenden die ziek zijn geworden doordat zij met gevaarlijke stoffen werken of hebben gewerkt.

maandag 27 februari 2023

Chroom-6 bij Defensie: Aansprakelijkheid en vergoeding

In 2014 heeft Defensie de opdracht aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gegeven om de blootstelling aan chroom-6 houdende verf en Chemical Agent Resistant Coating (CARC) te onderzoeken. In dit onderzoek heeft het RIVM ook onderzocht wat het effect van chroom-6 houdende verf en CARC op de gezondheid van de (oud-)medewerkers is. De aanleiding van dit onderzoek waren de meerdere signalen van (oud-)medewerkers die ziek zijn geworden nadat ze met chroomverf en/of CARC hadden gewerkt.