Medische aansprakelijkheid

Van zorgverleners mag verwacht worden dat zij u zo goed mogelijk behandelen. Helaas kan het voorkomen dat er iets niet goed is gegaan. Niet alleen tijdens een behandeling, maar ook daarvoor of daarna kunnen fouten worden gemaakt. Maar niet alles wat niet goed gaat, heeft tot gevolg dat een zorgverlener aansprakelijk kan worden gehouden voor het opgelopen letsel en de schade die daar het gevolg van is. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als niet het gewenste resultaat is bereikt.

Van een medische fout is juridisch gezien sprake als een zorgverlener verwijtbaar medisch onzorgvuldig heeft gehandeld. Dat houdt in dat de zorgverlener niet conform de medisch professionele standaard heeft gehandeld. Het moet gaan om een fout die vermeden had kunnen worden.

Dit gaat met name over het juridische gedeelte. Er is echter ook nog een medisch gedeelte. Als advocaat kunnen wij slechts tot op zekere hoogte medische informatie duiden. Wij schakelen indien nodig een medisch adviseur| expert in die zal beoordelen of er sprake is van een medische fout.  Aan de hand van de uitkomst van dat advies zullen wij met u bepalen of en zo ja wat de vervolgstappen zullen zijn.

Als u denkt te maken hebben gehad met een medische fout, neem dan contact met ons op.

Vragen over dit rechtsgebied?
Neem contact op met Bas Martens
Vragen over dit rechtsgebied?
Neem contact op met Marouschka den Ouden

Team letselschade

Carene van Vliet

Advocaat/managing partner

Bas Martens

Advocaat/partner

Lotte Janse

Advocaat

Actueel

Bij de tijd

vrijdag 3 november 2023

Derde actualisatie chroom-6

chroom-6

Derde actualisatie leidt niet tot aanpassing aandoeningenlijst.

Vorige week heeft het RIVM voor de derde keer de aandoeningenlijst chroom-6 geactualiseerd. Helaas met een teleurstellend resultaat. De derde actualisatie heeft niet tot aanpassingen van de aandoeningenlijst geleid.

 

donderdag 2 februari 2023

Boete voor gemeente Tilburg en NedTrain vanwege blootstelling van personeel aan chroom-6

Boete Chroom 6

De rechtbank Rotterdam heeft op 1 februari 2023 geoordeeld dat zowel de gemeente Tilburg als de NS-dochter NedTrain ieder een boete van € 250.000,- moeten betalen omdat zij bijstandsgerechtigden en medewerkers die (oude) treinstellen moesten opknappen aan de gevaarlijke stof chroom-6 hebben blootgesteld.