Corporate Litigation

Corporate litigation betreft juridische geschillen binnen ondernemingen, variërend van conflicten tussen aandeelhouders tot kwesties rondom bestuurdersaansprakelijkheid en contractbreuk. Deze complexe geschillen kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor de reputatie en continuïteit van een onderneming. Effectieve juridische bijstand is cruciaal om uw belangen te beschermen en tot een passende oplossing te komen, of dit nu via onderhandelingen of een rechtsgang is.

Wanneer Corporate Litigation relevant is voor u

Als de besluitvorming van een vennootschap verlamd raakt, heeft dat vaak zeer schadelijke gevolgen voor de onderneming. Het is dan zaak om snel te handelen om enerzijds de schade te beperken en anderzijds een oplossing te bereiken waarmee de vennootschap verder kan. De tactische en strategische vaardigheden van de ingeschakelde advocaat zijn in dat kader van groot belang. Hij/zij moet in het krachtenveld van aandeelhouders, bestuurders, commissarissen en/of de ondernemingsraad, waarin tegengestelde belangen spelen, snel en adequaat handelen. Ervaring speelt daarbij een grote rol.

Onze advocaten treden regelmatig op bij dergelijke ondernemingsrechtelijke geschillen. Wij procederen daarvoor bij de rechtbanken in heel Nederland, vaak in kort geding om zo een voorlopige oplossing te forceren. Ook procederen wij bij de Ondernemingskamer, bijvoorbeeld vanwege een verzoek tot de aanstelling van  een externe bestuurder of commissaris. Verder adviseren en procederen wij vaak over onderwerpen die te maken hebben met gedane of lopende aandelen- dan wel activatransacties.

Meer informatie over Corporate Litigation

Bij geschillen binnen een vennootschap is het essentieel om snel en doeltreffend te handelen om verdere schade te beperken en een passende oplossing te vinden. Onze ondernemingsrecht advocaten hebben uitgebreide ervaring met complexe conflicten tussen aandeelhouders, bestuurders en andere belanghebbenden. Dankzij onze strategische en tactische vaardigheden kunnen wij u bijstaan in zowel onderhandelingen als procedures.

Heeft u vragen over de mogelijkheden om een procedure te voorkomen of wilt u meer weten over de juridische stappen die nodig zijn bij ondernemingsrechtelijke geschillen? Wij staan u graag te woord en bieden op maat gemaakt juridisch advies. Neem contact op met onze advocaten ondernemingsrecht voor een vrijblijvend gesprek.

Vragen over dit rechtsgebied?
Neem contact op met Marina Verberkmoes-Cota

Team ondernemingsrecht

René Willemsen

Advocaat/partner

Marina Verberkmoes-Cota

Advocaat/partner

Milan Karel

Advocaat

Ivo Janssens

Advocaat/belastingadviseur/partner

Robbert Delissen

Advocaat/managing partner

Rik Buitenhuis

Advocaat

Isabelle Bos

Advocaat

Actueel

Bij de tijd

maandag 6 januari 2025

Gewijzigde geschillenregeling per 1 januari 2025

geschillenregeling 2025

Met ingang van 1 januari 2025 treedt een vernieuwde geschillenregeling in werking. Deze wijziging beoogt aandeelhouders meer duidelijkheid en rechtszekerheid te bieden bij interne conflicten binnen een vennootschap. In dit blogartikel bespreken wij de belangrijkste veranderingen.

maandag 23 december 2024

Zachte landing bij einde handhavingsmoratorium schijnzelfstandigheid

In de media, diverse blogs en artikelen is de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan de gevolgen van het beëindigen van het zogenaamde handhavingsmoratorium ter zake van schijnzelfstandigen. Enigszins opmerkelijk is dit wel omdat de regelgeving feitelijk niet is gewijzigd. De Belastingdienst heeft alleen maar aangekondigd dat zij na ruim acht jaar de wet weer gaat handhaven.

woensdag 3 juli 2024

Wet aanpassing geschillenregeling en verduidelijking ontvankelijkheidseisen enquêteprocedure (Wagevoe)

Wagevoe | Delissen Martens

Op 16 mei 2024 gaf de Tweede Kamer groen licht en op 4 juni 2024 volgde de Eerste Kamer: het Wagevoe-voorstel is nu officieel wet. Deze nieuwe wet brengt een aantal veranderingen in de geschillenregeling en maakt duidelijker welke eisen er gelden voor aandeelhouders en certificaathouders van beursvennootschappen die een enquêteprocedure willen starten. Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt het Wagevoe-voorstel voor meer duidelijkheid op dit gebied.

woensdag 15 mei 2024

Vendor Loans in overnametrajecten (M&A)

Vendor Loans in overnametrajecten

De overname van een bedrijf kan een complexe en uitdagende exercitie zijn. Naast het onderhandelen over de prijs en de voorwaarden van de overname, moet ook de financiering worden geregeld. Een financieringsinstrument dat vaak wordt gebruikt in overnametrajecten, zeker nu de (markt)rente oploopt, is de 'vendor loan', ook wel verkoperslening genoemd. Deze financieringsmethode biedt voor zowel de koper als de verkoper voordelen en kan bijdragen aan een succesvol overnametraject. Lees er meer over in dit blo