Kifid & geschillencommissies

Kifid en geschillencommissies

Heeft u een geschil met uw bank, verzekeraar of financieel adviseur? Twijfelt u hoe u een klacht kunt indienen of hoe u een procedure bij het Kifid moet aanpakken? Wilt u juridische bijstand om uw positie te versterken? Onze advocaat gespecialiseerd in Kifid procedures  staat u graag bij.

Bij conflicten met financiële instellingen of andere geschillen binnen de financiële sector, is gespecialiseerde juridische ondersteuning cruciaal. Het Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening) en andere geschillencommissies zijn bedoeld om consumenten en ondernemers te helpen bij het oplossen van conflicten met financiële dienstverleners. Deze procedures zijn echter niet altijd eenvoudig: zij vergen kennis van procesrecht én een strategische benadering.

Wat is Kifid en waarom is juridische hulp belangrijk?

Kifid biedt een laagdrempelig alternatief voor een civiele procedure bij geschillen met banken, verzekeraars en financiële adviseurs. Toch blijkt in de praktijk dat een succesvolle uitkomst vaak afhankelijk is van een zorgvuldige juridische voorbereiding. Onze advocaten beschikken over de juiste ervaring om u hierbij te ondersteunen.

Door gebruik te maken van juridische hulp bij de geschillencommissie, vergroot u uw kans op een effectieve en doelgerichte aanpak van het geschil.

Waarmee helpt een advocaat procesrecht u bij een Kifid procedure?

Onze specialisten in procesrecht bieden onder meer ondersteuning bij:

  • Beoordeling van uw klacht: Analyse van de juridische haalbaarheid en proceskansen.

  • Indienen van een klacht bij Kifid: Zorgvuldige opstelling met aandacht voor alle formele en inhoudelijke vereisten.

  • Strategiebepaling: Keuze voor de juiste procesinzet en onderbouwing.

  • Verweer voeren: Professionele begeleiding bij het opstellen van weerleggingen van beschuldigingen of klachten van de tegenpartij.

  • Beroep tegen uitspraken: Juridisch advies en procesvertegenwoordiging bij bezwaar of beroep tegen een Kifid-uitspraak.

Neem contact op voor juridische hulp bij Kifid en geschillencommissies

Bent u op zoek naar een ervaren advocaat gespecialiseerd in Kifid procedures of behoefte aan juridische hulp bij een geschillencommissie? Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk en deskundig advies. Wij begeleiden u bij elke stap van de procedure en zetten ons in voor het beste resultaat.

Olivier baron van Hardenbroek van Ammerstol
Vragen over dit rechtsgebied?
Neem contact op met Olivier baron van Hardenbroek van Ammerstol

Dit zeggen klanten over ons

score: 9

Deskundig, professioneel en met een snelle reactietijd
Wij zijn deskundig en prettig geadviseerd en vertegenwoordigd door Thijs. Fijn om een korte lijn te hebben en dat er snel geacteerd is. Dankzij de specialistische kennis van Thijs met het beoogd resultaat. Wij voelden ons hierdoor ontzorgd.

score: 10

Gunstig
Dhr Maas en Mevr Amal hebben mij goed begeleid in mijn processen. Heb goed advies gehad en dat heeft geleid dat mijn processen positief zijn verlopen.

Actueel

Bij de tijd

vrijdag 24 januari 2025

Kinderopvangtoeslagaffaire: ‘Minder beloven, meer doen’.

kinderopvangtoeslagaffaire

‘Minder beloven, meer doen’. Een treffende titel van het rapport van de spoedcommissie Van Dam dat gisteren, 23 januari 2025, naar buiten is gebracht in het kader van de hersteloperatie kinderopvangtoeslagaffaire. Onze collega Ard Borsboom schreef er een blog over.

woensdag 2 oktober 2024

Rechter: Europarcs misleidde vrouw bij koop vakantiehuis

europarcs

Mevrouw X wilde een recreatiewoning kopen om die vervolgens te verhuren. Daartoe sloot zij een aantal overeenkomsten met Europarcs Real Estate B.V., waaronder ook een overeenkomst die is aangeduid als ‘𝘬𝘰𝘰𝘱𝘰𝘷𝘦𝘳𝘦𝘦𝘯𝘬𝘰𝘮𝘴𝘵’. Daarin is opgenomen dat mevrouw X een nog te plaatsen recreatiewoning 𝘬𝘰𝘰𝘱𝘵 voor € 205.095,- incl. btw. De recreatiewoning zou worden geplaatst op de grond van Resort Kaatsheuvel B.V. waar een huurprijs voor de kavel geldt van € 4.234,- per jaar.

maandag 19 februari 2024

Valkuilen in het (appel)procesrecht – de (on)mogelijkheid van verzet

appelprocesrecht | Delissen Martens

Iedere civiele advocaat is bekend met de betekenis van een verstekvonnis en wanneer deze zijn intrede doet. Als een gedaagde partij niet op de eerste of een door de rechter te bepalen roldatum in het geding verschijnt, verzuimt advocaat te stellen of het griffierecht niet tijdig voldoet, dan kan tegen die partij verstek worden verleend, zo is terug te vinden in artikel 139 Rv. Tegen een verstekvonnis kan door de gedaagde partij binnen vier weken verzet worden ingesteld. De vraag rijst of verzet voor de gedaagde partij ook open staat indien de eisende partij in appel gaat tegen dat verstekvonnis. Deze vraag zal in dit blog centraal staan.  

maandag 18 december 2023

Valkuilen in het (appel)procesrecht – het gezag van gewijsde

Gezag van gewijsde

Valkuilen zijn inherent aan het (appel)procesrecht en kunnen grote gevolgen hebben voor de mogelijkheid tot het instellen van hoger beroep of cassatie. Het is voor een advocaat van belang om zich van deze valkuilen bewust te zijn, indien hij zich op het terrein van het burgerlijk procesrecht begeeft. In de blogserie “valkuilen in het (appel)procesrecht” zullen verschillende procesrechtelijke thema’s worden uitgelicht die relevant zijn voor de civiele (proces)praktijk, tegen de achtergrond van enkele uitspraken van de Hoge Raad die in de afgelopen jaren zijn verschenen. In dit 1e blog zal worden ingezoomd op het leerstuk gezag van gewijsde.