Incasso’s

Wanneer leden van een Vereniging van Eigenaren (VvE) hun financiële verplichtingen niet nakomen, kan dit leiden tot onnodige spanning en financiële problemen voor de vereniging. Het incasseren van achterstallige bijdragen is een veelvoorkomend probleem in VvE’s, en zonder de juiste juridische kennis kan dit een tijdrovend en complex proces zijn.

Waar krijgt u mee te maken bij incasso’s binnen VvE’s?

Bij het innen van openstaande betalingen binnen een VvE kunnen verschillende juridische en praktische uitdagingen spelen:

  • Achterstallige bijdragen en betalingsachterstanden: Wanneer leden hun maandelijkse bijdragen of bijzondere bijdragen niet betalen, moet de VvE actie ondernemen om financiële stabiliteit te waarborgen.

  • Het incassotraject en juridische procedures: Van een eerste betalingsherinnering tot het aanspannen van een rechtszaak, iedere fase vraagt om specifieke stappen en kennis.

  • Bepalingen uit de splitsingsakte en huishoudelijk reglement: Deze documenten bevatten vaak afspraken over bijdragen en de consequenties van wanbetaling. Inzicht in deze regels is essentieel voor een correcte aanpak.

  • Verhogen van betalingsdiscipline binnen de VvE: Soms is het nodig om structureel beleid te voeren om herhaling te voorkomen, zoals het vaststellen van incassokosten of rente bij betalingsachterstanden.

Hulp nodig bij een VvE-incasso?

Onze advocaten met expertise in VvE-recht staan klaar om u te adviseren over het effectief en juridisch correct aanpakken van incasso’s binnen uw VvE. Of u nu zoekt naar begeleiding bij het incassotraject of advies over specifieke juridische stappen, wij bieden de ondersteuning die uw VvE nodig heeft om openstaande vorderingen professioneel af te handelen.

Vragen over dit rechtsgebied?
Neem contact op met Thijs van Munster

Dit zeggen klanten over ons

score: 10

Very good advices and easy communication
Despite I am bot speaking dutch properly to explain my case, Ms. Kievit did understand the issue and helped with good advices, the whole case until settlement was professionally handled.

score: 9

Deskundig en doortastend
Ik ben erg fijn geholpen door de medewerkers van Delissen Martens. Zij hebben na een schets van mijn situatie mij deskundig bijgestaan in de stappen die moesten volgen om het geschil met mijn buren zo snel mogelijk op te lossen. Uiteindelijk is alles snel en naar tevredenheid opgelost.

Team vastgoedrecht

Cindy Luiten

Advocaat

Marc Delissen

Advocaat/mediator/partner

Actueel

Bij de tijd

maandag 16 december 2024

Opzegging vs. ontbinding van een aannemingsovereenkomst en het risico van procederen

Aannemingsovereenkomst

Het onderscheid tussen opzegging en ontbinding van een aannemingsovereenkomst is van groot belang. Dit verschil bepaalt niet alleen de juridische afwikkeling, maar heeft ook ingrijpende financiële gevolgen. Een recent arrest van het Gerechtshof Amsterdam illustreert hoe complex dergelijke geschillen kunnen zijn. Linda van der Knaap schreef er een blog over. 

donderdag 21 november 2024

Geen strengere maatstaf voor inbezitneming van publieke grond

publieke grond

De Hoge Raad heeft onlangs bepaald (ECLI:NL:HR:2024:1606) dat er geen speciale of strengere regels gelden voor inbezitneming van publieke grond. Dit betekent dat dezelfde algemene regels uit het Burgerlijk Wetboek van toepassing zijn, ongeacht of het gaat om grond van een gemeente of een particulier. Lees het blog. 

donderdag 2 mei 2024

Vriendendienst of aannemingsovereenkomst?

Vriendendienst vs aannemingsovereenkomst | Delissen Martens

De instabiliteit op zowel de woning- als de bouwmarkt leiden tot creatieve oplossingen om de kosten beperkt te houden. Eén van die creatieve oplossingen kan bestaan uit het inschakelen van een handige kennis of vriend voor het uitvoeren van verbouwwerkzaamheden in plaats van een aannemer. Dat dit niet zonder risico is, blijkt uit een recente uitspraak. Lees er over in dit blogartikel.