Op het moment dat het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat zonder een deal te sluiten, vervallen de EU-regels inzake consumentenrechten. Slechts onder bepaalde voorwaarden kunnen consumenten bescherming krijgen van de EU-regels als zij iets in het Verenigd Koninkrijk kopen.

Indien een consument uit de EU goederen koopt van een handelaar die in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd en er kan worden aangetoond dat die handelaar zijn commerciƫle activiteiten op de EU-lidstaat van de consument heeft gericht, is volgens het EU-recht het recht van de lidstaat van de consument van toepassing. De EU-regels voor consumentenbescherming blijven in dit geval van toepassing. Dit betekent dus dat de consument uit een EU-lidstaat ook na de Brexit een zaak kan aanspannen tegen een handelaar uit het Verenigd Koninkrijk indien deze zijn goederen in de handel heeft gebracht in een EU-lidstaat waar de consument woont. Indien de handelaar zijn goederen niet in de lidstaat van de consument heeft gebracht, is het recht van de consument afhankelijk van Britse wetgeving.

Vragen over Consumenten?
Neem contact op met Olivier (O.R.) baron van Hardenbroek van Ammerstol

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)

/ Over ons

Onze advocaten verstaan het vak, zijn nuchter en oplossingsgericht. U kunt erop rekenen dat wij van toegevoegde waarde zijn.

19.10
Delissen Martens toegetreden tot 'European Law Firm'
11.05
Internationaal huwelijk: toepasselijk recht huwelijksvermogensregime
17.07
Reizen in coronatijd – mag mijn kind wel of niet met mij mee?