Vluchtvertragingsclaims

Vluchtvertragingsclaims

Is uw vlucht vertraagd of geannuleerd? Kon u niet mee op een vlucht omdat deze was overboekt? Bent u geweigerd voor een vlucht?

Recht op vergoeding

Bij een geannuleerde of vertraagde vlucht, overboeking of weigering tot een vlucht hebben passagiers recht op compensatie bij meer dan drie uur vertraging bij de aankomst op hun eindbestemming. De hoogte van de compensatie is afhankelijk van de afstand van de vlucht:

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Tot 1.500 km € 250,--
 ≥  1.500 km € 400,--

 

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Tot 1.500 km € 250,--
1.500 tot 3.500 km € 400,--
≥ 3.500 km € 600,--

 

Voor het bepalen van de hoogte van de compensatie bij vertraging worden de aankomsttijd van de boekingsbevestiging en de actuele aankomsttijd tegen elkaar afgezet. Verder moet de vlucht worden uitgevoerd door een luchtvaartmaatschappij uit de Europese Unie als u vertrekt vanuit een land buiten de EU naar een luchthaven in de EU of de vlucht moet vertrekken vanuit een luchthaven in de EU.

Wat kunnen onze advocaten voor u betekenen?

Luchtvaartmaatschappijen kunnen een claim afwijzen op grond van buitengewone omstandigheden. Als er sprake is van een buitengewone omstandigheid bij vluchtvertraging vervalt het recht op compensatie. Er wordt gesproken van een buitengewone omstandigheid als de luchtvaartmaatschappij kan aantonen dat zij niet verantwoordelijk is voor de vertraging en er alles aan heeft gedaan om op tijd te vertrekken en aan te komen. Extreem slechte weersomstandigheden en een onaangekondigde staking zijn twee voorbeelden.

Er is niet snel sprake van buitengewone omstandigheden, dus het is de moeite waard om een afwijzing van uw claim voor te leggen aan een van onze advocaten, zodat zij de afwijzing voor u kunnen beoordelen en u verder kunnen adviseren.

Vragen over Vluchtvertragingsclaims?
Neem contact op met Olivier (O.R.) baron van Hardenbroek van Ammerstol

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)

/ Over ons

Onze advocaten verstaan het vak, zijn nuchter en oplossingsgericht. U kunt erop rekenen dat wij van toegevoegde waarde zijn.

19.10
Delissen Martens toegetreden tot 'European Law Firm'
11.05
Internationaal huwelijk: toepasselijk recht huwelijksvermogensregime
17.07
Reizen in coronatijd – mag mijn kind wel of niet met mij mee?

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.