Nieuws

Nieuws

[PERSBERICHT] Delissen Martens stelt interactieve modellen van Wolters Kluwer ter beschikking

Per 12 oktober 2017 stelt Delissen Martens in samenwerking met Wolters Kluwer kosteloos interactieve modellen van contracten en overeenkomsten ter beschikking.

Het arbeidsrecht opnieuw op de schop!

Op 10 oktober 2017 presenteerde Rutte III na een recordaantal dagen onderhandelen het nieuwe regeerakkoord. Een kleine twee jaar na de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (‘WWZ’) zal het arbeidsrecht opnieuw worden gewijzigd.

De voetbaltackle buitenspel gezet door de strafrechter?

Op 21 augustus 2017 is een amateurvoetballer door het hof Den Haag tot een taakstraf van honderd uur veroordeeld voor mishandeling. Daarnaast moet hij de schade van bijna 9.000 euro vergoeden. Deze mishandeling bestond uit het tackelen van een tegenstander waardoor deze een dubbele beenbreuk opliep. In diverse media werd - onder meer door advocaten - daarop de vraag opgeworpen of deze uitspraak verstrekkende gevolgen zou hebben voor het (amateur)voetbal.

Hendrik Sytema geeft op SportKnowHowXL antwoord.

Seminar 'Juridische actualiteiten rondom de DGA'

De ontwikkelingen in het recht volgen elkaar snel op. Klanten van een accountant/fiscalist, úw klanten, hebben daar ook mee te maken. Hoe zit het bijvoorbeeld met de aansprakelijkheid van de bestuurder bij een dividenduitkering? En de statutair directeur, hoe is zijn positie als de aandeelhouder niet met hem verder wil?

[VACATURE] Paralegal Civiel recht/ Bestuursrecht (32 uur)

Ter uitbreiding van ons team, zijn wij op zoek naar een parttime paralegal Civiel recht met interesse in Bestuursrecht.

Hoe zit het ook al weer met de goodwill/klantenvergoeding bij einde agentuurovereenkomst?

Regelmatig krijgen wij de vraag gesteld wat de rechten van een agent zijn bij het eindigen van een agentuurovereenkomst. Een van de rechten betreft het recht van de agent op een klantenvergoeding, ook wel goodwillvergoeding genoemd. Het recht op deze vergoeding is Europees geregeld.

Aanbieder van computerspel maakt inbreuk op portretrecht oud-voetballer

De personages in computerspellen zijn in veel gevallen zeer realistisch en bijna niet meer van echt te onderscheiden. Als een personage lijkt op een bekend persoon kan dit een inbreuk op het portretrecht van deze persoon opleveren. Recentelijk oordeelde de rechter dat het gebruik van de skin “Striker Lucian” in het computerspel League of Legends inbreuk maakte op het portretrecht van een bekende oud-voetballer.

Weblog Mark Krul

Het herroepingsrecht bij internet aankopen, enkele praktische tips.

Online consumenten worden goed beschermd. Nadat een bestelling is gedaan en het bestelde product is ontvangen of de dienstverlening is aangevangen, heeft de consument het recht de koopovereenkomst binnen 14 dagen te ontbinden. Aanbieders van webwinkels moeten hun klanten op een duidelijke manier informeren over dit herroepingsrecht, ook wel het recht van retour genoemd. Als de consument niet goed wordt geïnformeerd kan dat juridische consequenties hebben.

Weblog Mark Krul

Verplicht stellen zwemlessen voor asielzoekers: juridisch en praktisch uitvoerbaar?

Hendrik Sytema over verplichte zwemlessen voor asielzoekers naar aanleiding van de uitspraak van de Rechtbank Midden-Nederland in de zaak van het Syrische meisje Salam, op SportKnowhowXL.

5 Vragen over arbeidsongeschiktheid

Ziektedossiers blijken vaak door zowel werkgever als werknemer als moeizame kwesties te worden bestempeld. Dit, terwijl in de meeste gevallen beide partijen toch het liefst zo snel mogelijk re-integreren.

Werkgevers, er komt een nieuwe Europese Privacy Verordening aan!

Per 25 mei 2018 is de nieuwe Europese Privacy Verordening (hierna: “AVG”) van toepassing. Als werkgever heeft u dus nog een aantal maanden om uw onderneming op orde te brengen. Met betrekking tot het niet naleven van de AVG staan strenge sancties. Wat zijn nu de belangrijkste wijzigingen voor u als werkgever?

Maak ruim vóór 25 mei 2018 tijd voor een privacy audit

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Dat betekent dat er vanaf die datum in heel Europa dezelfde privacywetgeving geldt. De Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

Pagina nummers

Linkedin Twitter