Ongelijke behandeling godsdienst, nationaliteit. ras, geslacht en geaardheid

(On)gelijke behandeling

Het maken van ongerechtvaardigd onderscheid op grond van godsdienst, ras, geslacht, nationaliteit en geaardheid is verboden. Dit is bepaald in artikel 1 van onze Grondwet en in de Algemene Wet Gelijke Behandeling. In sommige gevallen is het maken van onderscheid door de werkgevers echter wel toegestaan. Er is dan een wettelijke of objectieve rechtvaardigingsgrond voor dit onderscheid aanwezig. In de praktijk gebeurt het vaak dat werkgevers verboden onderscheid maken in vacatures of in hun aanname beleid. 

Wat kunnen onze arbeidsrechtadvocaten voor u betekenen?

Bent u van mening ongelijk te zijn behandeld? Bent u een werkgever en vraagt u zich af of u door een bepaald beleid of handelswijze ongeoorloofd onderscheid maakt?
Onze arbeidsrechtadvocaten kunnen u bij alle aspecten van een kwestie omtrent (on)gelijke behandeling bijstaan.

/ Team Arbeidsrecht

Vragen over (on)gelijke behandeling?
Neem contact op met Merienke (M.M.) Zwaan-Stroband

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.