Janina (J.E.) Hamann

Advocaat

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)

Janina Hamman is sinds 2010 werkzaam binnen bestuursrecht met de focus op milieu en bouwen. Ze houdt zich met name bezig met zaken tussen de overheid en bedrijven.  Sinds 11 januari 2019 is Janina tevens als Rechtsanwältin toegelaten in Duitsland.

Haar persoonlijke drijfveer als advocaat?

Haar drijfveer ligt in het helpen van mensen met juridische conflicten. Ze helpt cliënten graag bij het vinden van oplossingen en neemt ze mee in het proces. 

Haar aanpak

Empathisch, oplossingsgericht, competitief en vasthoudend; eigenschappen die Janina als mens en advocaat vormen. “Als iemand in zijn recht wordt bedreigd, dan raakt mij dat. Ik kan slecht tegen onrechtvaardigheid.” 

Ze houdt van creatieve oplossingen en is competitief ingesteld. “Mensen komen vaak met problemen waar geen standaardoplossing voor is. Je moet dan out-of-the-box denken. Dat vind ik ontzettend leuk. Daarnaast span ik mij altijd in om het maximale uit een zaak te halen. Ik laat niet snel los.”

Janina in drie woorden

Empathisch, creatief, veelzijdig

Bekijk het cv van Janina

Opleiding

 • VBR-A/IBR Cursus Omgevingsrecht, 2019
 • Grotius Academie, specialisatieopleiding Algemeen Bestuursrecht, 2015
 • Universiteit Leiden (Master Nederlands Recht 2010, Bachelor Psychologie 2011)

Lidmaatschappen

 • Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (VBR-A)
 • Vereniging voor Bestuursrecht (VAR)
 • Duits-Nederlandse Advocatenvereniging (DNRV)  
 • Junior Chamber International (JCI)  
 • Deutsch-Niederländische Handelskammer Young Professionals
 • International Association of Young Lawyers (AIJA) 

Nevenfuncties

 • Lid commissie bezwaarschriften gemeente Vijfheerenlanden
 • Lid Raad van Toezicht Stichting Heden 

In de media:

Talen

Nederlands, Duits, Engels

Cliënten over Janina

Integer, duidelijk, oplossing gericht en recht door zee.

Zeer goede communicatie en en goede bereikbaarheid.

Mevrouw Hamann heeft mij, in haar rol als vakkundige juriste, uitstekend begeleid in dit voor mij zeer emotioneel proces. Haar expertise gekoppeld aan haar kalmte en scherpe analyse, gaf mij het vertrouwen dat ik nodig had.

Mw. Hamann is zeer kundig gebleken. Haar manier van communiceren heb ik als zeer prettig ervaren. Transparant en duidelijk in het managen van mijn verwachtingen.Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.