Marina (M.) Verberkmoes-Cota

Advocaat/partner

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)

Marina is sinds 2009 advocaat. Sinds 2017 is zij partner Ondernemingsrecht bij Delissen Martens.

Expertise

Binnen Ondernemingsrecht adviseert Marina cliënten op het gebied van fusies en overnames en begeleidt zij hen gedurende het hele overnametraject/fusietraject. Dit houdt onder andere in dat zij onderhandelt over de voorwaarden van de transactie en dat zij zorg draagt voor de nodige transactiedocumentatie. Hierbij houdt Marina ook rekening met de emoties die een transactie teweeg kan brengen, bijvoorbeeld bij een verkoper van een familiebedrijf.  

Daarnaast adviseert Marina middelgrote en grote ondernemingen, start-ups, aandeelhouders en bestuurders over oprichting van vennootschappen, statuten, herstructureringen, corporate governance vraagstukken, aandeelhoudersovereenkomsten, joint ventures en andere samenwerkingsvormen.

Marina houdt zich ook bezig met Corporate Litigation. In dat kader adviseert en procedeert zij op het gebied van overnamegeschillen, aandeelhoudersgeschillen en aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders.

Haar aanpak

Betrokken, oplossingsgericht en betrouwbaar zijn de eigenschappen die Marina als advocaat vormen. “Ik vind het belangrijk om mijn cliënten te ontzorgen. Ondernemers hebben het al druk genoeg met de operationele zaken van hun onderneming en het liefst wil je ze zo min mogelijk met juridische zaken lastigvallen.”

/ Specialisme

Bekijk het CV van Marina

Opleiding

  • Grotius Vennootschaps- en Ondernemingsrecht, 2013
  • Universiteit Leiden, 2007

Lidmaatschap

Vereniging Corporate Litigation (VCL)

Talen

Nederlands, Engels, Servo-Kroatisch