Vraag in het buitenland betaalde btw over 2014 terug vóór 1 oktober 2015!

Ondernemers die btw belaste prestaties verrichten hebben recht op aftrek van de btw op hun (zakelijke) inkopen.  Voor facturen met btw uit een andere EU-lidstaat moet een apart teruggaafverzoek worden ingediend. Dit teruggaafverzoek moet voor facturen in 2014 worden gedaan vóór 1 oktober 2015.

Een dergelijk teruggaafverzoek kan worden gedaan via een speciaal daarvoor ingerichte portal van de Belastingdienst. Via deze website zorgt de Nederlandse Belastingdienst ervoor dat teruggaafverzoeken bij de betrokken EU-lidstaten worden ingediend. Het voordeel is dat u niet zelf de lokale belastingautoriteiten hoeft te benaderen. Voor het indienen van een teruggaafverzoek voor in het buitenland betaalde btw geldt een drempel van € 50. Om in te loggen op deze portal moet u aparte inloggegevens aanvragen. Houd er rekening mee dat het aanvragen van de inloggegevens ongeveer één week duurt,  zeker met oog op de naderende deadline. 

Vragen?

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen hebben of meer informatie willen dan kunt u contact opnemen met Ivo Janssens (janssens@delissenmartens.nl) of met uw eigen contactpersoon bij Delissen Martens T +31 70 311 54 11.

Download hier deze nieuwsflits als pdf. Deze Nieuwsflits is slechts een algemene weergave van het geldende recht. Het kan op geen enkele wijze als advies in uw specifieke situatie dienen.

Gepubliceerd op: 6 augustus 2015 in Belastingrecht
Vragen?
Neem contact op met Ivo (I.J.) Janssens
Vraag in het buitenland betaalde btw over 2014 terug vóór 1 oktober 2015!
Delen: