Ga direct naar de inhoud.

Kennis delen. Onze advocaten in Den Haag delen graag hun kennis met u via blogs, whitepapers, artikelen, webinars.

Actueel

Wij zijn een lerende organisatie. Dat betekent dat wij onszelf continu ontwikkelen. Met een groot gevoel voor tijdgeest houden we onze vakkennis op peil. Dat doen we via vakliteratuur, symposia en aanvullende opleidingen. Door kennis uit te wisselen tussen praktijkgebieden ontstaat waardevolle onderlinge kruisbestuiving en interactie.  Daarmee versterken we elkaar en vullen we elkaar aan. Nieuw verworven kennis delen we ook met u. Bijvoorbeeld via blogs, artikelen, workshops en seminars. Zo heeft ook u altijd de laatste feiten paraat. 

ActueelDe Wet betaald ouderschapsverlof

De Wet betaald ouderschapsverlof

Op 2 augustus 2022 treedt de Wet betaald ouderschapsverlof in werking (‘Wbo’). Maar hoe zit het nu met ouderschapsverlof? En wat gaat er veranderen? 

Blog Martijn Kager 


Delissen Martens toegetreden tot 'European Law Firm'

Delissen Martens toegetreden tot 'European Law Firm'

Delissen Martens is onlangs toegetreden tot het Europese netwerk advocatenkantoren 'European Law Firm'.


Is de verkrijger na overgang gebonden aan op de Wet Bpf 2000 gebaseerd pensioen?

pensioenrecht advocaat Den Haag

Bij een overgang van onderneming gaan de rechten en verplichtingen uit de arbeidsovereenkomst van rechtswege over op de verkrijger.  Dat geldt ook voor pensioen, tenzij zich een uitzonderingssituatie voordoet. Helder toch? Of Niet?

Blog Jim Kaldenberg in Pensioen en Praktijk #3 2021

 


Wat gebeurt er met een licentieovereenkomst in geval van faillissement van de licentiegever?

Wat gebeurt er met een licentieovereenkomst in geval van faillissement van de licentiegever?

Grote ondernemingen sluiten regelmatig een licentieovereenkomst met start-ups. Wat gebeurt er met de licentieovereenkomst als de licentiegever failliet gaat?

Blog Gloria Heutinck-Gomes


Advies aan de Hoge Raad: huurprijsvermindering horeca in verband met corona

Huurrecht Advocaat: huurprijsvermindering horeca ivm corona

De coronacrisis kan leiden tot een tijdelijke huurprijsvermindering. Lees het in dit blog.

Blog Cindy Luiten


Terug naar kantoor of toch (deels) thuiswerken?

Terug naar kantoor of toch (deels) thuiswerken?

Het laatste advies van het kabinet is om stap voor stap de 1,5 meter afstand regel los te laten. Het advies om zoveel mogelijk thuis te werken is verlengd tot 20 september. Daarna mag iedereen weer naar kantoor. Maar de vraag is of alle werkgevers en werknemers dit willen. Veel werkgevers kiezen voor hybride werken, dus deels op kantoor en deels vanuit huis. Dit roept ook (juridische) vragen op.

Blog Merienke Zwaan


Car Driver Deals: faillissementsverslag

Car Driver Deals: faillissementsverslag

Het faillissementsverslag geeft de stand van zaken tot en met vrijdag 13 augustus 2021 weer.  Uit het verslag blijkt, dat de curator in contact is met de bestuurders van Atvangarde B.V., onder meer over de oorzaak van het faillissement. 


Car Driver Deals: de meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen Car Driver Deals

Op deze pagina vindt u een overzicht met de meest gestelde vragen over CDD en de daarbij behorende antwoorden.


Car Driver Deals: update faillissement

Gedupeerden Car Driver Deals | Delissen Martens

Het is inmiddels duidelijk geworden dat de stelling van Car Driver Deals, dat zij 3.000 auto’s op de weg hadden, onjuist is. In werkelijkheid waren er 2.100 lopende contracten. Benefit Groep heeft minder auto's in eigendom dan waar wij vanuit gingen.


Car Driver Deals failliet verklaard: gevolgen voor de gedupeerden

Car Driver Deals failliet verklaard

Op 15 juli 2021 is Atvangarde B.V. failliet verklaard. De aanvrager van het faillissement is Huiskes Kokkeler Autolease B.V.
Mr. P.W.M. Broekmans die kantoor houdt in Roermond is tot curator benoemd.


Car Driver Deals: de stand van zaken voor CDD gedupeerden

Car Driver Deals: de stand van zaken voor CDD gedupeerden

Er hebben zich inmiddels meer dan achthonderd gedupeerden aangesloten bij ons kantoor, waaronder de verzekerden van Stichting Achmea Rechtsbijstand (ASR, Nationale Nederlanden, Interpolis), DAS, ARAG en Klaverblad. Wij verwachten dat dat aantal nog verder zal toenemen. Het kan door het grote aantal cliënten enkele dagen duren voordat de opdrachtbevestiging aan u wordt toegestuurd. 


Delissen Martens staat gedupeerden van Car Driver Deals bij

Delissen Martens staat gedupeerden van Car Driver Deals bij

Meerdere autoverhuurders proberen op dit moment auto’s terug te halen bij consumenten die klant zijn van Car Driver Deals (CDD). Wat zijn de recente ontwikkelingen rondom problemen bij leasecontracten van de firma Car Driver Deals en wat kunt u doen als u zelf gedupeerd bent?


[PERSBERICHT] Delissen Martens breidt haar belastingadviespraktijk uit

[PERSBERICHT] Delissen Martens breidt haar belastingadviespraktijk uit

Delissen Martens heeft haar team Belastingrecht uitgebreid met de komst, per 1 juli 2021, van dr. Ruud (R.P.) van den Dool. Met deze uitbreiding verstevigt Delissen Martens de positie van haar fiscale team in de markt en is zij in staat om cliënten alle fiscale disciplines te bieden. 


Mag een werkgever de pensioenregeling wijzigen?

Mag de werkgever de pensioenregeling wijzigen

Een vraag die zowel door werkgevers als werknemers vaak wordt gesteld. Hoe zit dat  ook alweer? Wanneer mag de pensioenregeling door de werkgever gewijzigd worden? Waar moet je op letten?

Blog Jim Kaldenberg


De onvermijdelijke tweedeling in de uitzendbranche - nietigverklaring uitzend-cao?

Nietigverklaring uitzend-cao

De bijzondere arbeidsrelatie tussen werknemers en uitzendbureaus wijkt op belangrijke punten af van een ‘reguliere’ arbeidsrelatie. Veel van die afwijkingen zijn geregeld bij de cao. Deze cao’s zijn veelal van toepassing omdat zij Algemeen Verbindend Verklaard (AVV) zijn.  Deze cao’s zijn echter vanaf 1 juni 2021 niet langer AVV. Op 26 mei 2021 hebben de ABU en NBBU echter wél een principeakkoord bereikt met vakbond LBV. 

Blog Merienke Zwaan en Martijn Kager


Kan de gemeente een ongebruikte bouwvergunning intrekken?

Advocaat Omgevingsrecht voor advies intrekken ongebruikte bouwvergunning

Wat als door de gemeente een vergunning voor een bouwproject is verleend, maar de vergunninghouder niet begint met bouwen? Is het dan nog mogelijk om de vergunning te laten intrekken? Janina Hamann, advocaat Omgevingsrecht, vertelt over een zaak die hierover ging.

Blog Janina Hamann


De 9 belangrijkste aandachtspunten van de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

9 belangrijke aandachtspunten van de WBTR

Het heeft even geduurd maar vanaf 1 juli 2021 treedt de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) eindelijk in werking. Die wet brengt met name veel nieuws voor de vereniging en de stichting. De negen belangrijkste aandachtspunten op een rijtje.

Blog René Willemsen


Internationaal huwelijk: toepasselijk recht huwelijksvermogensregime

Internationaal huwelijk - familierecht

Steeds meer Nederlanders verhuizen naar het buitenland. Daardoor stijgt ook het aantal internationale huwelijken. Maar welk recht is van toepassing op internationale huwelijken? U lees het hier.

Blog Irene Kroezen


Betalingsuitstelwet – hulp in tijden van corona

Betalingsuitstelwet hulp in tijden van corona

Op 17 december 2020 de Betalingsuitstelwet in werking getreden. Deze wet helpt ondernemers met betalingsproblemen ten gevolge van COVID-19. Lees hier meer over deze wet.

Blog René Willemsen


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.