Voldoet u aan de AVG? Als ondernemer is het belangrijk dat u aan de AVG voldoet. In dit artikel zetten we nog even alles op een rijtje, informatie over de AVG en handig stappenplan voor de implementatie van de AVG binnen uw organisatie.
Actueel
Wij zijn een lerende organisatie. Dat betekent dat wij onszelf continu ontwikkelen. Met een groot gevoel voor tijdgeest houden we onze vakkennis op peil. Dat doen we via vakliteratuur, symposia en aanvullende opleidingen. Door kennis uit te wisselen tussen praktijkgebieden ontstaat waardevolle onderlinge kruisbestuiving en interactie. Daarmee versterken we elkaar en vullen we elkaar aan. Nieuw verworven kennis delen we ook met u. Bijvoorbeeld via blogs, artikelen, workshops en seminars. Zo heeft ook u altijd de laatste feiten paraat.
Actueel
De AVG – Een stappenplan voor implementatie
5 maart 2021 in Ondernemingsrecht, Privacy
Verplicht reservefonds voor elke VvE
8 februari 2021 in Huurrecht en vastgoedrecht, Bestuurdersaansprakelijkheid, VvE-recht
Sinds 1 januari 2018 is elke VvE wettelijk verplicht om voldoende geld te sparen in een zogeheten reservefonds. Dit is bedoeld voor het groot onderhoud aan het pand van de VvE. Per 1 januari 2021 moet elke VvE dit reservefonds ook echt op orde hebben. Wat is precies het reservefonds en waarom is het verstandig om er een te hebben? Aan welke vereisten moet een reservefonds voldoen? U lees het in dit artikel.
Blog Thijs van Munster
Tijdelijke huurprijsvermindering door corona
29 januari 2021 in Huurrecht en vastgoedrecht
Ontslag geweigerd door militaire dienverplichting?
26 januari 2021 in Militair Recht, Militair ambtenarenrecht
Eerste ervaringen WHOA
21 januari 2021 in Insolventie, WHOA
[PERSBERICHT] Hendrik Sytema partner bij Delissen Martens
30 december 2020 in Cassatie, Strafcassatie, Strafrecht, Tuchtrecht
De werkgever als verdachte bij verkeersdelicten van werknemers? Het kan.
3 december 2020 in Strafrecht
De nachtmerrie voor iedere transportondernemer: een medewerker blijkt betrokken bij een verkeersongeval.
Voor de transportondernemer bestaat er een risico op strafrechtelijke vervolging. Onder welke omstandigheden kan een transportondernemer aansprakelijk worden gesteld? Welke maatregelen kunnen zij nemen om het risico op gevaarlijk verkeersgedrag van werknemers te beperken?
Een arbeidsovereenkomst in Polen?
15 oktober 2020 in Arbeidsrecht
Verlaten vrachtwagens langs de weg
9 december 2020 in Bestuursrecht
De schaduwzijde van goedkope chauffeurs uit Oost-Europa
3 december 2020 in Bestuursrecht
In een wanhoopspoging om de kosten te verlagen, nemen opdrachtgevers steeds vaker laagbetaalde vrachtwagenchauffeurs aan. Hierdoor zijn steeds meer vrachtwagenchauffeurs uit Oost-Europa het slachtoffer van arbeidsuitbuiting en mensenhandel. Vindt deze vorm van uitbuiting ook in Nederlands plaats? Spelen Nederlandse transportondernemingen hier ook een rol in?
De loonberekening van chauffeurs: het blijft ingewikkeld
26 november 2020 in Arbeidsrecht
Transportondernemingen zijn vaak gedwongen om kostenverlagende maatregelen te nemen. Hierdoor zijn ze genoodzaakt om een constante afweging te maken tussen het beschermen van de arbeidsvoorwaarden van chauffeurs en het risico om weg te worden beconcurreerd door andere partijen. Een vorm van bescherming voor vrachtwagenchauffeurs, is de toepasselijke cao. In dit artikel wordt de zaak van FNV tegen Rotra toegelicht, waaruit blijkt hoe dun de lijn is tussen een praktische regeling en een regeling in strijd met het cao.
3 aandachtspunten bij internationaal contracteren
12 november 2020 in Ondernemingsrecht
Indexering 2021
26 oktober 2020 in Familierecht, Internationaal Familierecht
De WHOA: een nieuwe wet om faillissementen te voorkomen?
21 oktober 2020 in Ondernemingsrecht, WHOA
Oosje wil haar geschonken schilderij terug!
14 oktober 2020 in Internationaal Familierecht
Door de vergrijzing kampen steeds meer mensen met psychische problemen die gerelateerd zijn aan leeftijd, zoals Alzheimer of dementie. Aangezien mensen ook steeds vaker in een ander land wonen dan hun vaderland, komen deze problemen ook in grensoverschrijdende situaties voor. Volwassenenbescherming zal in de nabije toekomst dan ook een steeds belangrijkere rol gaan spelen in onze maatschappij. Aan de hand van de casus van Oosje Silbermann worden er in dit blog relevante beschermingsmaatregelen besproken, met de focus op internationaal perspectief.
Voorstel van Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA)
17 september 2020 in Ondernemingsrecht, Insolventie, Herstructurering
Verborgen gebreken aan uw koopwoning
25 augustus 2020 in Aansprakelijkheidsrecht, Huurrecht en vastgoedrecht
De huizenmarkt staat enorm onder druk. Het aantal potentiële kopers is nog nooit zo hoog geweest en de huizenprijzen stijgen alsmaar. Huizenkopers zijn daardoor genoodzaakt om nog sneller een beslissing te nemen over de aankoop van een huis. Steeds meer kopers laten dan ook geen bouwkundige keuring uitvoeren voorafgaand aan de aankoop. Maar wat nou als je na de overdracht verborgen gebreken aan de woning constateert? Kunt u de verkoper dan aansprakelijk stellen voor deze gebreken?
Blog Cindy Luiten
Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.