Belastingrecht Advocaten op kantoor Den Haag

Belastingrecht Advocaten

In alle fases van het ondernemerschap - bij de start, uitbreiding, beëindiging,  samenwerking met anderen of overname,  - spelen fiscale vraagstukken een belangrijke rol. Wat is uit fiscaal oogpunt, voor nu en in de toekomst, een optimale structuur of wijze van financiering?

Beloningsvraagstukken

De fiscaliteit speelt ook een vaak belangrijke rol bij beloningsvraagstukken van personeel, zoals de wijze waarop specifieke beloningsincentives en vergoedingen worden belast, in zowel nationale als internationale verhoudingen. Is er nu wel of geen dienstbetrekking?

In internationale verhoudingen spelen in het bijzonder de vraagstukken  aan welk land de heffing over bepaalde voordelen toe komt (denk daarbij aan de  ‘salary split’) en 30 procentregelingen een belangrijke rol. De belastingrecht advocaten van Delissen Martens adviseren hierbij samen met de arbeidsrechtspecialisten van het kantoor zowel werkgevers als werknemers.

Geschil met de Belastingdienst

Indien u geconfronteerd wordt met een geschil met de Belastingdienst over een belastingaanslag , al dan niet na een boekenonderzoek, is het raadzaam u te laten bijstaan door een professionele partij, die zowel oog heeft voor de formele procedurele als de inhoudelijke kant van de zaak. Een oplossing in onderling overleg met de Belastingdienst heeft in veel gevallen de voorkeur. Als overleg niet mogelijk blijkt te zijn of niet het gewenste resultaat oplevert zal via een bezwaar- en mogelijk beroepsprocedure worden ingezet op verlaging van de aanslagen. De belastingrecht advocaten van Delissen Martens kunnen u zowel in het overleg als  in bezwaar- als in beroepsprocedures bijstaan.

Belastingvraagstukken in uw privé leven

Ook in het persoonlijk leven van ondernemers en niet-ondernemers spelen belastingvraagstukken vaak een belangrijke rol, zoals in het geval vaneen echtscheiding , bij bedrijfsopvolging in de familie of rondom erfenissen. In al deze gevallen  kan Delissen Martens u gericht adviseren , waarbij  de fiscale aspecten worden afgewogen tegen uw persoonlijke wensen en omstandigheden . De belastingadviseurs doen dit in nauw overleg met de familie- en erfrechtspecialisten van het kantoor.

Wat kunnen onze belastingrechtspecialisten voor u betekenen?

Vraagstukken op het gebied van belastingrecht houden in veel gevallen nauw verband met de vraagstukken op andere rechtsgebieden. Wij zoeken daarom naar een advies of oplossing die past binnen uw onderneming en/of persoonlijke situatie. De specialisten op het gebied van belastingrecht bij Delissen Martens houden daarom nauw  contact met de specialisten op andere rechtsgebieden.

 

Ivo Janssens over belastingrecht bij Delissen Martens

Waarvoor kunt u bij ons terecht? 

 • Rechtsvormkeuze van de onderneming

 • Bedrijfsopvolging binnen (familie)bedrijven

 • Fiscale aspecten van internationaal zakendoen

 • Fusies en overnames

 • Herstructurering en sanering van ondernemingen

 • Management buy-out’s en management buy-in’s

 • Fiscaal beloningsbeleid voor topmanagers en expats

 • Estate planning in relatie tot de onderneming

 • Vaktechnische ondersteuning van accountants- en administratiekantoren

 • Fiscale advisering bij arbeidsrechtelijke vraagstukken

 • Gevolgen van echtscheiding en erfrechtkwesties

 • Fiscale planning voor ondernemers en particulieren

 • DGA en pensioen in eigen beheer

 • Het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures 

/ Team Belastingrecht

Ivo (I.J.) Janssens

Ivo (I.J.) Janssens

Advocaat/belastingadviseur/partner

Vragen over belastingrecht advocaten?
Neem contact op met Ivo (I.J.) Janssens

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)
29.04
Zijn schadevergoedingen voor immateriële schade en/of schade wegens verlies aan arbeidskracht belastbaar?
01.07
[PERSBERICHT] Delissen Martens breidt haar belastingadviespraktijk uit
18.03
Coronavirus: maatregelen voor het MKB

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.