Verhuizen naar het buitenland

Ik wil mijn kinderen meenemen, maar mijn ex-partner houdt dit tegen

In Nederland geldt dat als ouders gezamenlijk gezag hebben zij over belangrijke zaken die hun kinderen aangaan gezamenlijk beslissingen nemen. Dat geldt ook voor een verhuizing naar het buitenland. Geeft uw ex-partner geen toestemming, dan kunt u vervangende toestemming tot verhuizing met de kinderen naar het buitenland vragen aan de rechter. Voor het slagen van zo’n verzoek is het van belang dat u aantoont dat er een noodzaak is tot verhuizing naar het buitenland. Niet iedere verhuizing naar het buitenland zal door de rechter worden gehonoreerd. Ook dient u een goed doordacht plan te hebben, met name voor wat betreft het kunnen blijven onderhouden van het contact met de achterblijvende ouder. Wij kunnen u hierover nader adviseren.

Wordt u geconfronteerd met een verhuizingsverzoek van uw ex-partner, dan kunnen wij u ook adviseren hoe daarmee om te gaan en eventueel bijstaan in een door uw ex-partner geïnitieerde procedure bij de rechtbank. Financieel kunnen er ook gevolgen zitten aan een dergelijke verhuizing. Over een eventuele aanpassing van de alimentatie in een dergelijke situatie kan Delissen Martens u ook adviseren.

Mijn ex-partner wil met de kinderen verhuizen naar het buitenland

In Nederland geldt dat als ouders gezamenlijk gezag hebben zij over belangrijke zaken die hun kinderen aangaan gezamenlijk beslissingen nemen. Dat geldt ook voor een verhuizing naar het buitenland. 
Voor het slagen van zo’n verzoek is het van belang dat uw ex aantoont dat er een noodzaak is tot verhuizing naar het buitenland. Niet iedere verhuizing naar het buitenland zal door de rechter worden gehonoreerd. Ook dient uw ex een goed doordacht plan te hebben, met name voor wat betreft het kunnen blijven onderhouden van het contact tussen u en de kinderen. 

Vragen over Verhuizen naar het buitenland?
Neem contact op met Sandra (S.L.A.) Verburgt

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)

/ Over ons

Onze advocaten verstaan het vak, zijn nuchter en oplossingsgericht. U kunt erop rekenen dat wij van toegevoegde waarde zijn.

19.10
Delissen Martens toegetreden tot 'European Law Firm'
11.05
Internationaal huwelijk: toepasselijk recht huwelijksvermogensregime
17.07
Reizen in coronatijd – mag mijn kind wel of niet met mij mee?