Wet uitfasering pensioen in eigen beheer aangenomen door Eerste Kamer

Op 7 maart 2017 is met algemene stemmen de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer door de Eerste Kamer aangenomen.

De dga en uitfasering pensioen in eigen beheer

Welke gevolgen brengt dat met zich mee? Voor directeur-grootaandeelhouders wordt de mogelijkheid om pensioen op te bouwen in eigen beheer afgeschaft. Met een tijdelijke maatregel wordt de mogelijkheid geboden om het opgebouwde pensioen fiscaal aantrekkelijk af te kopen of deze om te zetten in een oudedagsvoorziening. Ook is het mogelijk het opgebouwde pensioen in de BV te laten staan. Welke oplossing de voorkeur heeft is afhankelijk van uw situatie. Hiervoor kunt u contact opnemen met ons kantoor. 

Als u vragen heeft of twijfelt over uw juridische positie kunt u contact opnemen met Jim Kaldenberg via kaldenberg@delissenmartens.nl of met uw eigen contactpersoon bij Delissen Martens T + 31 70 311 54 11.

Deze Nieuwsflits is slechts een algemene weergave van het geldende recht. Het kan op geen enkele wijze als advies in uw specifieke situatie dienen.

Gepubliceerd op: 16 maart 2017 in Belastingrecht
Wet uitfasering pensioen in eigen beheer aangenomen door Eerste Kamer
Delen:

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.