Michaël (M.J.) van Basten Batenburg

Advocaat/partner

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)

Expertise

Michaël is cassatieadvocaat bij de Hoge Raad en maakt deel uit van de secties Litigation en Arbeidsrecht. Tot zijn aandachtsgebieden behoort het pensioenrecht, het procesrecht en de bijstand aan bestuurders van ondernemingen.

Zijn aanpak

Voor  cliënten is Michaël een ‘trusted advisor’. Hij heeft aandacht voor hun belangen, gedachten en wensen. “Het is belangrijk dat een advocaat niet alleen technisch is, maar vooral een luisterend oor kan bieden. Ik neem de tijd om mijn cliënten te leren kennen.”

Daarnaast kijkt Michaël verder dan alleen het juridische conflict. Hij besteedt ook aandacht aan de emotionele onderliggende aspecten. “Ik behandel vaak zaken waarbij emoties en gevoelens een grote rol spelen. Door mijn interesse in de psychologie achter een probleem, kan ik vaak herleiden wat de oorzaak van het probleem is. Hierdoor kom ik snel tot een oplossing van het juridische conflict.”

Michaël onderscheidt zich ook door zijn ervaring en expertise. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring binnen de advocatuur. Zijn kennis van procesrecht en processtrategie is groot, en dat komt van pas bij het onderhandelen. Daarbij gaat hij graag uitdagingen aan. “Ik ben competitief. Cliënten hebben een advocaat nodig die zijn uiterste best doet voor een zaak. Iemand die ervoor zorgt dat het probleem wordt opgelost en dat de cliënt met een beter gevoel naar buiten kan lopen.”

Zie voor Michaël van Basten Batenburg (michaelvanbastenbatenburg.nl) meer informatie.

Bekijk het CV van Michaël

Opleiding

  • Universiteit Leiden, 1991
  • Universiteit Bologna, 1990

Lidmaatschappen

  • Vereniging Haagse Arbeidsrecht Advocaten (VHAA)
  • Vereniging Civiele Cassatie Advocaten (VCCA)
  • Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP)
  • Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA)

Nevenfunctie(s)

  • Lid adviescommissie Beroepsopleiding advocaten¬†
  • Vaardigheidstrainer in Beroepsopleiding Advocatuur

Talen

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans