Michaël (M.J.) van Basten Batenburg

Advocaat/partner

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)

Michaël is de civiele cassatiespecialist binnen Delissen Martens en maakt tevens deel uit van de sectie arbeidsrecht. Binnen het arbeidsrecht richt Michaël zich op de bestuurders van ondernemingen.

Zijn drijfveer als advocaat?

“Mijn drijfveer is om steeds beter te worden in mijn beroep als advocaat. Ik leer elke dag.”

Zijn aanpak

Voor  cliënten is Michaël een ‘trusted advisor’. Hij heeft aandacht voor hun belangen, gedachten en wensen. “Het is belangrijk dat een advocaat niet alleen technisch is, maar vooral een luisterend oor kan bieden. Ik neem de tijd om mijn cliënten te leren kennen.”

Daarnaast kijkt Michaël verder dan alleen het juridische conflict. Hij besteedt ook aandacht aan de emotionele onderliggende aspecten. “Ik behandel vaak zaken waarbij emoties en gevoelens een grote rol spelen. Door mijn interesse in de psychologie achter een probleem, kan ik vaak herleiden wat de oorzaak van het probleem is. Hierdoor kom ik snel tot een oplossing van het juridische conflict.”

Michaël onderscheidt zich ook door zijn ervaring en expertise. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring binnen de advocatuur. Zijn kennis van procesrecht en processtrategie is groot, en dat komt van pas bij het onderhandelen. Daarbij gaat hij graag uitdagingen aan. “Ik ben competitief. Cliënten hebben een advocaat nodig die zijn uiterste best doet voor een zaak. Iemand die ervoor zorgt dat het probleem wordt opgelost en dat de cliënt met een beter gevoel naar buiten kan lopen.”

Michaël in drie woorden

Betrokken, creatief en competitief

Bekijk het CV van Michaël

Opleiding

  • Universiteit Leiden, 1991
  • Universiteit Bologna, 1990

Lidmaatschappen

  • Vereniging Haagse Arbeidsrecht Advocaten (VHAA)
  • Vereniging Civiele Cassatie Advocaten (VCCA)
  • Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP)
  • Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA)

Nevenfunctie(s)

  • Lid adviescommissie Beroepsopleiding advocaten 
  • Vaardigheidstrainer in Beroepsopleiding Advocatuur

Talen

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

 

Cliënten over Michaël

Bekwaam, adequaat, doorpakkend , proportioneel, beschouwend en communicatief zeer sterk geacteerd door deze firma.

Zonder dhr. van Basten Batenburg had ik het waarschijnlijk eerder opgegeven. Ik gun iedereen zo'n advocaat.

Altijd bereikbaar voor advies en het wegnemen van zorgen over een goede afloop. Uiteindelijk is de goede afloop ook gerealiseerd. Michael is een fijne en rustige persoon en zeer bekwaam.

Hij gaf mij kundige, professionele adviezen die mij nieuwe inzichten verschaften. Samen ontwikkelden we een strategie waarin ik alle ruimte kreeg om mee te denken en ik het laatste woord had. We voerden uit waar we allebei echt achter stonden.

Kundig, to the point en probleemoplossend.Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.