Voor inwoners in het Verenigd Koninkrijk die nu nog verzekerd zijn in Nederland bij een Nederlandse zorgverzekeraar, zullen ook na de Brexit nog recht kunnen houden op zorgtoeslag. Dit geldt niet indien zij een bijdrage aan het CAK betalen.

In de huidige situatie kan ook een inwoner als aan alle voorwaarden wordt voldaan in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Gezien de geldende voorwaarden zal dit alleen in hele specifieke, die slechts in enkele gevallen zich voor zullen doen. Voor die gevallen vervalt dat recht ook na een harde Brexit.

Ook voor een ouder die in het Verenigd Koninkrijk woont en op grond van de Nederlandse wetgeving nu nog aanspraak kan maken op een kindgebonden budget omdat het Verenigd Koninkrijk deel uit maakt van de EU, zal, indien er geen nadere afspraken worden gemaakt, gelden dat er na een (harde) Brexit geen aanspraak op dat kindgebonden budget meer bestaan.[1]

 

[1]https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/content/wat_betekent_brexit_voor_mijn_toeslagen

Vragen over Toeslagen?
Neem contact op met Ivo (I.J.) Janssens

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)

/ Over ons

Onze advocaten verstaan het vak, zijn nuchter en oplossingsgericht. U kunt erop rekenen dat wij van toegevoegde waarde zijn.

28.02
Fitness-Bootcamps und Flächennutzungspläne in der Niederlande
26.01
EU vragen en antwoorden over de Brexit
04.01
Régimes Matrimoniaux dans le Monde

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.