Internationaal Procesrecht

Advocaten met internationale proceservaring

Worden uw facturen door een in het buitenland gevestigde debiteur niet betaald? Heeft u schade geleden in het buitenland? Heeft een niet in Nederland gevestigde onderneming schade bij u of voor uw onderneming veroorzaakt? Heeft u vertraging (van meer dan drie uur) opgelopen tijdens een vliegreis? Heeft u een grensoverschrijdende overeenkomst gesloten waarover onduidelijkheid heerst? Maar ook familierechtelijke procedures over omgang, boedelverdeling en alimentatie en arbeidsrechtelijke procedures waarbij een of beide partijen in het buitenland woont of gevestigd is kunnen een internationaal karakter hebben.

Wat kunnen onze Internationaal Procesrecht advocaten voor u betekenen?

Bij voorkeur bespreken wij de zaak met u persoonlijk. Indien mogelijk beoordelen wij aan de hand van stukken die u ter beschikking heeft de zaak met u. Samen met u analyseren wij vooraf de mogelijkheden een zaak op te lossen door middel van advies, overleg, mediation of een procedure. In het geval er een grensoverschrijdende component in uw zaak zit, leggen wij dit aan u voor en bespreken wij de verschillende opties met u. Afhankelijk van de vraag waar de schade is opgetreden en/of waar de partijen zijn gevestigd, kan de zaak al dan niet voor de Nederlandse rechter worden gebracht. In het geval het geschil voor de Nederlandse rechter en naar Nederlands recht kan worden beslecht, nemen wij de zaak voor u in behandeling.

Als de zaak in het buitenland moet worden beslecht kunnen onze advocaten u naar andere kantoren doorverwijzen ofwel de hulp inschakelen van bevriende buitenlandse advocaten. Indien u dat wenst kunnen wij u doorverwijzen naar een ons bekend buitenlands kantoor. Wij zullen de zaak blijven monitoren en bijspringen op het moment dat er Nederlands recht of de Nederlandse rechter bij komt kijken.

De advocaten internationaal procesrecht van Delissen Martens zijn gespecialiseerd in het voeren van procedures in eerste aanleg, hoger beroep en cassatie en beschikken over specialistische kennis op verschillende rechtsgebieden.

Vragen over Internationaal Procesrecht?
Neem contact op met Olivier (O.R.) baron van Hardenbroek van Ammerstol

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)

/ Over ons

Onze advocaten verstaan het vak, zijn nuchter en oplossingsgericht. U kunt erop rekenen dat wij van toegevoegde waarde zijn.

19.10
Delissen Martens toegetreden tot 'European Law Firm'
11.05
Internationaal huwelijk: toepasselijk recht huwelijksvermogensregime
17.07
Reizen in coronatijd – mag mijn kind wel of niet met mij mee?