Ruime ervaring op het gebied van arbeidsmigratie en kennismigratie voor ondernemingen en particulieren

Onze advocaten Migratierecht beschikken over ruime ervaring en zijn binnen Nederland autoriteiten op dit rechtsgebied, voor zowel ondernemingen als particulieren. 

Meer informatie over Migratierecht

Kennis- en arbeidsmigratie

Delissen Martens adviseert veel ondernemingen, van multinationals tot ZZP’ers, over de mogelijkheden voor het werken in Nederland. Hiervoor gelden verschillende verblijfsregelingen, zoals de kennismigrantenregeling, de intra-company transfer regeling, de EU Blue Card richtlijn etc. Wij loodsen de cliënt door het doolhof van regels, om samen tot de beste oplossing te komen. Hierbij maken wij veel gebruik van diensten van andere secties van Delissen Martens, bijvoorbeeld voor het opstellen van statuten of arbeidsovereenkomsten en fiscale aangelegenheden. Ook werken wij samen met vaste externe partners, bijvoorbeeld voor het laten opstellen van een ondernemingsplan of contra-expertise en payrolling.

Gezinsmigratie

Voor verblijf in Nederland op basis van gezinshereniging gelden veel strenge voorwaarden. Zo moet de hoofdpersoon (referent) in Nederland beschikken over vaste inkomsten en moet een buitenlandse partner of echtgenoot al vóór de komst naar Nederland zijn ingeburgerd. Dat geeft vaak problemen voor Nederlanders die naar het buitenland zijn geëmigreerd en daar een gezin hebben gesticht. Hoe kunnen zij aan de regels voldoen als zij naar Nederland willen terugkeren en hun gezin willen meenemen? Delissen Martens is zeer vertrouwd met deze materie en kan veelal praktische oplossingen bieden.

Ook los van deze situatie, is gezinshereniging erg ingewikkeld. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Vanuit de vele vragen die wij ontvangen over gezinshereniging hebben wij de website www.mvv-gezinshereniging.nl gelanceerd. Deze website is inmiddels uitgegroeid tot de grootste bron van informatie op dit gebied en trekt duizenden bezoekers per maand. Cliënten die ons inschakelen voor ondersteuning bij een aanvraag om gezinshereniging worden aan de hand meegenomen en door het hele traject heen geleid, van een eerste advies tot de komst naar Nederland.

Vragen over Migratierecht?
Neem contact op met Jeroen (J.S.) Maas

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)

/ Over ons

Onze advocaten verstaan het vak, zijn nuchter en oplossingsgericht. U kunt erop rekenen dat wij van toegevoegde waarde zijn.

19.10
Delissen Martens toegetreden tot 'European Law Firm'
11.05
Internationaal huwelijk: toepasselijk recht huwelijksvermogensregime
17.07
Reizen in coronatijd – mag mijn kind wel of niet met mij mee?