Jeroen (J.S.) Maas

Advocaat/partner

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)

Specialisme

Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van migratierecht en een ruime kennis van het bestuursrecht, adviseert Jeroen bedrijven, particulieren en (semi-) overheid over vraagstukken op het gebied van bestuurs- en migratierecht.

Zijn drijfveer als advocaat?

Zo efficiënt mogelijk te werk gaan. “Natuurlijk word ik ook gedreven door de wil om met mijn kennis de cliënt te helpen. De laatste jaren ben ik wel meer geïnteresseerd geraakt in de processen die daarbij spelen. Kan het ook anders, beter, sneller of goedkoper? Mijn drijfveer is om binnen een korte tijd de problemen van mijn cliënten op te lossen. Daar haal ik veel voldoening uit. Ik probeer altijd om de kosten laag te houden, zonder dat het afbreuk doet aan de kwaliteit.”

Jeroen is een ware pionier op het gebied van efficientie binnen de advocatuur. “Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om het de cliënten makkelijker te maken. Efficiëntie zal in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen. Ik vind het leuk om daarin voorop te lopen.”

Zijn aanpak

Bij zijn aanpak probeert hij altijd de juiste oplossing te vinden voor een juridisch conflict. “Als advocaat ben ik altijd op zoek naar de daadwerkelijke oplossing voor het probleem. Ik kijk vaak naar het hoger belang. De oplossing is niet altijd te bereiken door een strijd of geschil. Ik probeer de cliënt hier ook bewust van te maken. Vechten voor het principe klinkt mooi, maar de prijs is vaak hoger dan de opbrengst.”

Daarnaast heeft hij een heldere communicatiestijl, iets wat zijn cliënten ook waarderen. “Wat ik vaak als feedback krijg van cliënten, is dat mijn adviezen heel helder zijn. Ik vind het belangrijk dat mijn cliënten goed begrijpen waar hun zaak over gaat. Ik wil hen daar actief in betrekken. Er moet een duidelijk plan zijn: Wat is het probleem? Wat wil de cliënt bereiken en wat zijn de routes daarnaartoe?. De kosten zijn daarbij ook overzichtelijk. Ik kan meestal leveren wat mijn cliënten verwachten.”

Ook is Jeroen als advocaat betrokken. “Ik vind het belangrijk om de afstand met mijn cliënten zo klein mogelijk te maken. Afstand is geen goed uitgangspunt in een vertrouwensrelatie. Daarom probeer ik een informele sfeer te bereiken met mijn cliënten, zodat knelpunten makkelijker kunnen worden besproken, De advocaat en de cliënt moeten samen tot een oplossing komen. Ik luister daarom goed naar wat de cliënt belangrijk vindt. Vervolgens neem ik de cliënt mee in het hele plan, het hele proces.”

Jeroen in drie woorden

Bereikbaar, transparant, doelgericht

Bekijk het CV van Jeroen

Opleiding

Universiteit Leiden, 2001

Lidmaatschappen

  • Specialisten Vereniging Migratierecht Advocaten (SVMA)
  • Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV

Talen

Engels

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Jeroen Maas heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van
advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene praktijk
  • Vreemdelingenrecht

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van
advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Cliënten over Jeroen

Beste advocaat van Nederland voor immigratie

Uitstekende advocaat, erg vriendelijk en altijd bereikbaar

Hij is goed in zijn werk, betrokken en weet waar hij het over heeft

Efficiënt, deskundig en met positief resultaat geholpen

Jeroen heeft ons op een professionele manier bijgestaan. Heeft goed gecommuniceerd en ons altijd te woord gestaan. Een advocaat waarbij je een goed gevoel hebt. Nooit twijfel gehad aan zijn kennis en kunde.Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.