Car Driver Deals: de meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Uit de al ontvangen meldingen blijkt dat gedupeerden vaak met dezelfde vragen kampen. Deze geven wij hieronder weer.

1. Indien de bestuurders van Atvangarde aansprakelijk worden gesteld, dan kan er toch ook een beroep worden gedaan op al het privévermogen? Is aangifte doen daarbij essentieel?

Antwoord: Het is juist dat de persoonlijke aansprakelijkstelling het hele privévermogen omvat. Voor een persoonlijke aansprakelijkstelling is aangifte niet vereist.

2. Er is geen geld aangetroffen in Atvangarde. Betekent dit dat zij het geld meteen hebben weggesluisd?

Antwoord: Dat is nog in onderzoek door de curator. Wij hebben geen toegang tot de administratie van Atvangarde en kunnen dat derhalve niet beoordelen.

3. Waarop was uw verwachting gebaseerd dat er meer 'eigen' auto's, en daarmee logischerwijs meer overwaarde aanwezig zou zijn geweest in de Car Driver Fleet?

Antwoord: Car Driver Deals maakte er op haar eigen website melding van dat zij 3.000 auto's op de weg had.

4. Gaat Delissen Martens voor de gedupeerden de persoonlijke aansprakelijkstelling verzorgen middels een civiele procedure, of neemt de curator deze taak voor zijn rekening?

Antwoord: Als de curator de bestuurders persoonlijk aansprakelijk stelt, heeft hij op grond van de faillissementswet voorrang. Het hangt dus van de beslissing van de curator af, of wij namens het collectief achter de bestuurders aangaan. De curator heeft ons overigens al aangegeven dat hij zijn pijlen niet gaat richten op de bank die persoonlijke leningen verstrekte en ook niet op de daarbij betrokken tussenpersoon. Dat gaan wij mogelijk wel doen. We zijn bezig met het opstellen van een procesadvies.

5. Raad u mij aan om aangifte te doen?

Antwoord: Wij raden in ieder geval degenen die in de laatste maanden (mei, juni 2021) hebben betaald, aan om aangifte te doen van oplichting. Als u al jaren terug voor het laatst heeft betaald, ligt dat minder duidelijk.

6. Wat is in dit faillissement de kennelijk aanwezige complicerende factor gegeven uw uitspraak dat de afwikkeling van het faillissement twee jaar gaat duren?

Antwoord: Procederen duurt lang. Voordat de procedure tegen de bestuurders is afgerond, zijn we waarschijnlijk al twee jaar verder. Twee jaar is voor de afwikkeling van een faillissement overigens niet ongewoon. Er zijn faillissementen die tien jaar duren, korter dan een jaar is uitzonderlijk.

Vragen?

Als u vragen heeft, stuurt u dan een mail aan CDD@delissenmartens.nl. U krijgt mogelijk niet individueel antwoord, maar wij zullen proberen om de vragen in nieuwe mailberichten aan alle gedupeerden te beantwoorden.

Vragen?
Neem contact op met Olivier (O.R.) baron van Hardenbroek van Ammerstol
Meest gestelde vragen Car Driver Deals
Delen: