Seminar "Actualiteiten Arbeidsrecht"

Details
7 juni 2022

Nieuwe wetgeving is in aantocht! Als gevolg van de implementatie van de Richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden zullen er uiterlijk per 1 augustus 2022 belangrijke wetswijzigingen worden doorgevoerd.

Voor de werkgever geldt een uitbreiding van de informatieplicht over bijvoorbeeld het opleidingsbeleid, de werktijden en de procedures die gevolgd moeten worden bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Verder zal een verplichting gaan gelden om scholing kosteloos aan te bieden, indien deze scholing verplicht is op grond van de wet of cao. Dit heeft gevolgen voor het studiekostenbeding. Ook wordt het verbod op een nevenwerkzaamhedenbeding ingevoerd. Voorgaande wijzigingen hebben gevolgen voor de arbeidsovereenkomst en het personeelshandboek.

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer is momenteel een actueel thema. Wij zullen je bijpraten over de huidige jurisprudentie, alsmede de te nemen maatregelen door de werkgever.

Inmiddels is het tijdperk post-corona aangebroken. Het (recht op) thuiswerken is in dit kader thans een veelbesproken onderwerp. Nu de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer weer is opgestart, zullen er ook meer ontslagen gaan komen als gevolg van disfunctioneren, verstoorde relatie of mogelijk zelfs verwijtbaar handelen. In het seminar zal daarom de recente jurisprudentie over deze onderwerpen aan de orde komen.

Tot slot zal de laatste stand van zaken omtrent de schijnzelfstandigheid (opdrachtovereenkomst versus arbeidsovereenkomst) en de actuele jurisprudentie daaromtrent aan bod komen.

 

Seminar feiten

Datum:      dinsdag 7 juni 2022, van 15.00 – 17.30 uur (aansluitend borrel)

Locatie:     de Koninklijke Haagsche Golf en Country Club te Wassenaar

Kosten:      geen

Wil je het seminar bijwonen? Meld je dan aan via het formulier.

Aanmelden

 

/ Specialisme

Gepubliceerd op: 7 juni 2022 in Arbeidsrecht
Dit evenement wordt gepresenteerd door:
Seminar "Actualiteiten Arbeidsrecht"
Delen:

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.