Merienke (M.M.) Zwaan-Stroband

Advocaat/partner

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)

Merienke is sinds 2000 werkzaam als advocaat. In 2006 is zij in dienst getreden bij Delissen Martens.

Expertise

Zij is specialist op het gebied van arbeidsrecht. Merienke begeleidt onder andere reorganisaties, harmonisaties en CAO-trajecten. Ook heeft zij verschillende  malen een ondernemingsraad opgericht en advies- en instemmingsprocedures gevoerd. Uiteraard houdt ze zich ook bezig met het opstellen van  arbeidsovereenkomsten, vaststellingsovereenkomsten en overeenkomsten van opdracht. Daarnaast adviseert en procedeert ze in individuele zaken, waarin bijvoorbeeld disfunctioneren, ziekte, een verstoorde relatie of een concurrentiebeding een rol speelt.

Als advocaat is Merienke daadkrachtig. “Ik pak zaken snel op en ga door tot ik een positief eindresultaat behaal.” Daarnaast is ze een creatieve denker. “Ik bekijk zaken ruimer dan alleen de aangeleverde feiten. Daarbij onderzoek ik ook niet voor de hand liggende oplossingen.”

Aanpak

Merienke onderscheidt zich als advocaat ook in haar aanpak. Door haar proactieve houding en haar scherpe juridische kennis, vormt Merienke de ideale samenwerkingspartner voor ondernemers. Ze denkt mee in strategisch beleid en ontzorgt haar cliënten waar dat maar kan. “Ik reageer niet alleen op vragen, maar ik probeer ook uit eigen initiatief dingen op te pakken en kennis te delen. Daarnaast bedenk ik vaak oplossingen waar de cliënt nog niet eerder aan had gedacht.” Hierbij hanteert ze een persoonlijke benadering. “De belangen van mijn cliënten staan altijd voorop.”

Intervisie & mediation

Merienke treedt ook op als gespreksleider intervisie. Zij is opgenomen in het 'Register gespreksleider intervisie' van de Nederlandse Orde van Advocaten. Ook heeft zij ervaring in mediations opgedaan, welke vaardigheden goed bruikbaar zijn in de arbeidsrechtpraktijk. “Door mijn ervaring als gespreksleider en mediator, kan ik goed luisteren, de juiste vragen stellen en goed rekening houden met de emoties van de cliënt. Mede hierdoor kom ik snel tot de kern van het probleem.”

Gespreksleider intervisie

/ Specialisme

Bekijk het cv van Merienke

Opleiding

  • Gespreksleider intervisie Nederlandse Orde van Advocaten, Meijer Consulting Group (2019)
  • Mediation (NMI), 2010
  • Grotius Academie, specialisatieopleiding Arbeidsrecht, 2005 (Cum Laude)
  • Universiteit Leiden, 1997

Lidmaatschappen

  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
  • Vereniging Haagse Arbeidsrecht Advocaten (VHAA
  • Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA)

Nevenfunctie

Talen

Nederlands, Engels