huurrecht advocaat den haag

Huurrecht en Vastgoedrecht Advocaten

De advocaten huurrecht en vastgoedrecht adviseren zowel particulieren als  ondernemingen. Het huurrecht bestaat uit een aantal regels die betrekking hebben op de huur en verhuur van een ruimte. Deze regels hebben als doel de huurder te beschermen. Wanneer er tussen een huurder en verhuurder een overeenkomst wordt gemaakt, is er sprake van een huurovereenkomst. Hiermee verbindt de huurder zich tot een tegenprestatie, namelijk het betalen van huur. Niet alleen het verhuren van bedrijfsuimte of woonruimte valt onder huurrecht, maar bijvoorbeeld ook het verhuren van boten en auto’s.

Verschillende huurovereenkomsten

Binnen het huurrecht spreekt men van drie verschillende soorten huurovereenkomsten:

 • Huurovereenkomsten voor woonruimten
 • Huurovereenkomsten voor middenstandsbedrijfsruimtes
 • Algemene huurovereenkomsten

Heeft u te maken met een onredelijk opzegtermijn? Wilt u een bezwaar indienen tegen een ontruiming? Of zijn er er problemen met het onderhoud of andere gebreken aan de huurruimte? Het huurrecht is zeer breed en complex. Het is dan ook verstandig om een advocaat te benaderen, die gespecialiseerd is in huurrecht en die u kan voorzien van het juiste advies.

Vastgoedrecht advocaat

Het vastgoedrecht is een overkoepeling van regels die betrekking hebben op vastgoed, oftewel onroerend goed. Verschillende onderwerpen vallen onder vastgoed. Hierbij kunt u denken aan:

 • Projectontwikkeling
 • Koop/verkoop
 • Huur/verhuur
 • Financiering

Heeft u een vastgoed advocaat nodig? Of wordt u geconfronteerd met een geschil of procedure? Gezien het vastgoedrecht overlapt met veel verschillende rechtsgebieden, is het belangrijk om een advocaat in te schakelen met de juiste ervaring en expertise.

Huurrecht en Vastgoedrecht advocaat Den Haag

Onze Huurrecht en Vastgoedrecht Advocaten adviseren particulieren en ondernemingen bij alle voorkomende facetten van het huurrecht en het vastgoedrecht. Vanaf de eerste onderhandelingsfase tot het bereiken van het gewenste resultaat. Daarnaast treden zij veelvuldig op voor Verenigingen van Eigenaars (VvE). Indien een geschil niet buiten rechte kan worden beslecht, voeren zij op integere wijze gerechtelijke procedures voor u.

U kunt bij onze advocaten terecht voor: 

 • Het opstellen of beoordelen van huurovereenkomsten (woon-, kantoor-, en bedrijfsruimte)
 • Advisering bij rechten en plichten van huurders en verhuurders
 • Advisering bij koop en verkoop van onroerend goed
 • Advisering bij verborgen gebreken
 • Kwesties betreffende Verenigingen van Eigenaars (VvE)
 • Privacy aspecten
 • Geschillen met overheden, zoals gemeenten en provincies

Gevestigd in Den Haag

U bent van harte welkom bij ons op kantoor in Den Haag. Onze advocaten gespecialiseerd in huurrrecht en vastgoedrecht bezitten de juiste kennis en expertise om u bij te staan. Hoewel ons kantoor is gevestigd in Den Haag, opereren wij in heel Nederland. 

Vragen of juridisch advies?

Heeft u vragen over huurrecht of vastgoedrecht? Neemt u dan contact op met Marc Delissen.

Zelf digitaal contracten en overeenkomsten opstellen, bewerken en ondertekenen?

Wij stellen kosteloos standaard modellen van contracten en overeenkomsten ter beschikking. Met deze modellen kunt u zelf digitaal contracten en overeenkomsten opstellen, bewerken en ondertekenen. 

U kunt op elk moment de hulp van een van onze huurrecht/vastgoedrecht advocaten daarbij inroepen en/of het eindresultaat laten beoordelen.

Gratis interactieve modellen huurrecht en vastgoed

Meld u eerst kosteloos aan!

/ Team Huurrecht en vastgoedrecht

Vragen over huurrecht en vastgoedrecht advocaten?
Neem contact op met Marc (M.J.E.L.) Delissen

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)
21.12
Aanneming van werk: het nut van de omzettingsverklaring
16.12
Verduurzaming voor VvE’s
08.12
Verplicht energielabel C vanaf 2023: heeft u al een energielabel voor uw kantoorpand?

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.