Marc (M.J.E.L.) Delissen

Advocaat/mediator/partner

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)

Marc Delissen is één van de oprichters van Delissen Martens en was van 2013 tot en met 2018 managing partner van het kantoor.

Specialisme

Marc adviseert ondernemingen bij de totstandkoming van commerciële contracten en daarmee samenhangende procedures, met name op het gebied van Huur- en Vastgoedrecht.

Naast zijn werk als advocaat heeft hij zich gespecialiseerd op het gebied van Coaching & Mediation. Hij treedt op als mediator in ondernemings- en arbeidsrechtelijke geschillen en in  de sport. Als coach begeleidt hij professionals, directies, maatschappen en business units (www.marcdelissen.nl).

Zijn drijfveer als advocaat?

“Als kantoor doen we het  goed, maar we streven vanzelfsprekend voortdurend naar verbetering. Iedere dag opnieuw. Mijn drijfveer is dan ook om  de kwaliteit van onze dienstverlening voortdurend te blijven verbeteren maar (zeker zo belangrijk) ook altijd bereikbaar te zijn voor onze cliënten.”

Zijn aanpak

Voor zijn intrede in de advocatuur was Marc speler en aanvoerder van het Nederlands Heren Hockeyelftal, waarmee hij tijdens de Olympische Spelen van Atlanta de Olympische titel behaalde. Zijn sportmentaliteit is ook terug te zien in zijn werk als advocaat. “Iedereen is verantwoordelijk voor zijn of haar succes en gezamenlijk zijn we dat voor het succes van ons kantoor."

Naar wederpartijen stelt Marc zich vriendelijk op. “Door een respectvolle houding te tonen richting je wederpartij , zet je makkelijker een stap naar de beëindiging van een geschil. Daar zijn cliënten nu eenmaal het meest bij gebaat."

Dienstverlening in optima forma staat bij Marc hoog in het vaandel. “Als advocaten zijn wij  dienstverleners. Ik vind het dus belangrijk om te allen tijde bereikbaar te zijn, altijd de telefoon aan te nemen en regelmatig en duidelijk te communiceren met onze cliënten. Als kantoor kan je op die wijze ook echt het verschil maken."

Marc in drie woorden

Communicatief sterk, integer, oplossingsgericht

Bekijk het CV van Marc

Opleiding

 • Mediation (NMI)
 • Universiteit Leiden, 1995

Lidmaatschappen

 • Mediationfederatie Nederland (MfN)
 • Vereniging Sport en Recht (VSR)
 • Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (NVVMA)
 • Beroepsorganisatie voor professionele coaches (NOBCO)

Artikelen

Nevenfuncties

 • Tuchtcommissie Nederlandse Golf Federatie (NGF)
 • Commissie van Beroep Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB)
 • Voorzitter evaluatiecommissie Rio 2016 Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB)
 • Lid Adviescommissie Tuchtrecht Betaald Voetbal
 • Bestuurslid Bas van de Goor Foundation (verbetert de kwaliteit van leven van mensen met diabetes door middel van sport en bewegen)

Talen

Nederlands, Engels, Duits

Cliënten over Marc

 "De zaak was deskundig en direct opgelost."Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.