Internationale relaties advocaten Familierecht

Internationale relaties: de familierechtelijke gevolgen

Er zijn nog altijd vele mensen die dapper genoeg zijn om alles achter zich te laten en het ‘groenere gras’ elders te gaan zoeken. Het aantal mensen dat naar het buitenland verhuist betreft jaarlijks iets meer dan 40.000 Nederlanders 1. Voor vele van deze avontuurlijke globetrotters houdt de voornaamste reden voor een verhuizing naar het buitenland verband met het werk. Soms blijft het bij één verhuizing, maar voor diegenen met een internationale carrière, volgt de ene na de andere verhuizing. Dat een dergelijke verhuizing grote impact heeft op het persoonlijke leven is goed voor te stellen.

Maar hoe zit het daarnaast met de juridische gevolgen voor deze persoon en zijn familie? Met andere woorden: wat zijn de familierechtelijke gevolgen van de internationale mobiliteit van deze groep werkenden? Op deze vraag zal worden ingaan aan de hand van verschillende onderwerpen in een blogreeks. 

Op wie zijn de familierechtelijke gevolgen van internationale relaties van toepassing?

Denk in de eerste plaats bijvoorbeeld aan werknemers van multinationals of internationale organisaties zoals de Verenigde Naties, Interpol, etc. Daarnaast kan dit ook gelden voor beroepssporters, artiesten en kunstenaars die zich omwille van de carrière in een ander land vestigen.

Blog Internationaal huwelijk

Lees hier het eerste blog Internationaal huwelijk: toepasselijk recht huwelijkvermogensregime. 

1. Cijfers cbs: https://longreads.cbs.nl/nederland-in-cijfers-2020/waar-emigreren-we-heen/

Vragen over internationale relaties: de familierechtelijke gevolgen?
Neem contact op met Irene (I.) Kroezen

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)
11.05
Internationaal huwelijk: toepasselijk recht huwelijksvermogensregime

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.