Advocaat Internationaal Familierecht

Internationaal Familierecht Advocaten

Wat kunnen onze internationaal familierecht advocaten voor u betekenen?

De laatste jaren zijn met name veel mensen uit onze buurlanden Duitsland, België en Groot-Brittannië in Nederland komen wonen. Ook het aantal Nederlanders dat naar het buitenland verhuist stijgt ieder jaar weer. Deze internationale trend heeft niet alleen impact op het persoonlijke leven maar kan ook juridische gevolgen met zich meebrengen.  Steeds meer Nederlanders hebben een buitenlandse partner. Maar ook huwelijken van in Nederland wonende buitenlandse partners kunnen in Nederland op een echtscheiding uitlopen.

Waarbij wij u kunnen ondersteunen

Onze advocaten hebben niet alleen de expertise en ervaring in huis om u te begeleiden in het juridische labyrint van het internationale familierecht, wij hebben ook wereldwijde connecties met andere kantoren en familierechtspecialisten. Wij adviseren expats en Nederlandse cliënten bij echtscheidingen, alimentaties en boedelscheidingen, waarbij gaandeweg de nadruk steeds meer ligt op complexere juridische en financiële zaken, met een internationaal element. Ook begeleiden wij echtscheidingen met een cross border karakter en werken wij regelmatig samen met familierechtadvocaten uit de hele wereld.

Wij adviseren en, indien nodig, procederen op het gebied van:

 • Advisering van uw buitenlandse advocaat op het gebied van Nederlands familierecht
 • Onafhankelijk advies over huwelijkse voorwaarden en ouderschapsplannen (met name van belang als u in een Engelssprekend land woont of voorneemt daar in het huwelijk te treden)
 • Internationale echtscheidingen (dit kunnen zowel echtscheidingen in Nederland met een internationaal karakter zijn of “cross border” echtscheidingen, waarbij in meerdere landen geprocedeerd wordt)
 • Internationale alimentatiegeschillen en advies over de inning en executie van alimentatie
 • Geschillen over de verdeling en afwikkeling van huwelijksvermogen
 • Vermogensrechtelijke gevolgen van samenwoning
 • Pensioenvoorzieningen
 • Fiscale gevolgen zowel tijdens huwelijk als na echtscheiding
 • Geschillen over internationale verhuizingen
 • Gezagsrechtelijke gevolgen voor binnen en buiten huwelijk geboren kinderen
 • Afstammingskwesties
 • Mediation
 • Collaborative divorce (overlegscheiding)
 • Adoptie

Internationaal Familierecht in Den Haag

Delissen Martens is gevestigd in Den Haag en voorziet met haar internationale expertise in een belangrijke behoefte van de internationale gemeenschap in heel Nederland. Ons team Internationaal Familierecht heeft ruime ervaring en behandelt veel familierechtzaken met een internationaal karakter. Bovendien zijn de advocaten aangesloten bij de IAFL (International Academy of Family Lawyers), waar Sandra Verburgt de functie van President van het European Chapter bekleed.

Onze advocaten zijn gevestigd in Den Haag

Bent u op zoek naar een internationaal familierecht advocaat? U bent van harte welkom bij ons op kantoor in Den Haag. Onze internationaal familierecht advocaten bezitten de juiste kennis en expertise om u bij te staan. Hoewel ons kantoor is gevestigd in Den Haag, opereren wij in heel Nederland.

Juridische ondersteuning nodig?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sandra Verburgt of iemand anders uit het team internationaal familierecht. Zij staan u graag te woord.

Team Internationaal Familierecht

Sandra (S.L.A.) Verburgt

Sandra (S.L.A.) Verburgt

Advocaat/partner

Ivo (I.J.) Janssens

Ivo (I.J.) Janssens

Advocaat / belastingadviseur / partner

Petra (P.R.) Beishuizen

Petra (P.R.) Beishuizen

Advocaat/mediator/partnerVragen over internationaal familierecht?
Neem contact op met Sandra (S.L.A.) Verburgt

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)