Alimentatie is een onderwerp waar scheidende partners mee te maken krijgen. De regels voor kinderalimentatie zijn kort geleden aangepast en vereenvoudigd. Partneralimentatie is in de politiek nog steeds een discussiepunt, maar voor nu geldt de wettelijke termijn van 12 jaar. In geval van een kort kinderloos huwelijk, is de maximale alimentatietermijn gelijk aan de duur van het huwelijk.

Zorgplicht

Gehuwden en geregistreerd partners zijn met elkaar een wettelijke zorgplicht aangegaan. Deze zorgplicht eindigt niet door echtscheiding. Om ervoor te zorgen dat beide partners zoveel mogelijk de levenstandaard kunnen voortzetten van vóór de scheiding, kan partneralimentatie verschuldigd zijn.

Het berekenen van de alimentatie is een ingewikkeld proces. De wijze waarop de alimentatieplicht wordt ingevuld kan veel invloed hebben op uw financiën. Het is belangrijk om een advocaat in te schakelen die u kan helpen bij het berekenen van de alimentatie. Ook bij het verzoek tot verlenging, verlaging of het beëindigen van de alimentatie, is professioneel juridisch advies van belang.

Heeft u een juridische vraag over alimentatie? Of heeft u behoefte aan advies? Onze gespecialiseerde familierechtadvocaten hebben ruime ervaring op het gebied van familierecht. Zij staan u graag te woord.

/ Team Familierecht

Petra (M.P.J.) Frederiks

Petra (M.P.J.) Frederiks

Advocaat/mediator

Petra (P.R.) Beishuizen

Petra (P.R.) Beishuizen

Advocaat/mediator/partner

Vragen over Alimentatie?
Neem contact op met Petra (P.R.) Beishuizen

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)

/ Over ons

Onze advocaten verstaan het vak, zijn nuchter en oplossingsgericht. U kunt erop rekenen dat wij van toegevoegde waarde zijn.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.