Mariska (M.) Schreuders

Advocaat

Bel mij terug:

(* verplichte velden)

Het familierecht heeft mij gegrepen door de combinatie van juridisch inhoudelijke, en sociaal-emotionele aspecten, die een rol spelen bij geschillen en wijzigingen van omstandigheden in de familiesfeer. Mijn drijfveer is een constructieve en zorgvuldige bijdrage te leveren aan oplossingen voor familiekwesties vanuit een zoveel mogelijk de-escalerende benadering.  

In april 2017 ben ik gestart als paralegal bij de sectie familierecht van Delissen Martens. Sinds mijn beëdiging in januari 2018 werk ik als advocaat aan zaken betreffende echtscheiding, alimentatie, geschillen over kinderen en huwelijksvermogensrecht. In die hoedanigheid analyseer ik dossiers, maak ik processtukken en alimentatieberekeningen, schrijf ik adviezen, brieven en e-mailberichten. Waar nodig duik ik de juridisch inhoudelijke diepte in, vergaar ik praktische informatie of verricht ik processuele handelingen.  Daarnaast voer ik besprekingen, ga ik (mee) naar zittingen en heb ik telefonisch contact.  

Mijn aanpak is betrokken en oplossingsgericht. Bij een dossieranalyse vind ik het belangrijk om de onderliggende gevoelens en emoties van de betrokkenen bij de door hen ingenomen standpunten te doorgronden, en de belangen van betrokken kinderen te achterhalen. Die benadering geeft inzage in hetgeen betrokkenen echt verdeeld houdt en vormt naar mijn overtuiging het beste startpunt voor constructief overleg. Verder verdiep ik mij in de toepasselijke juridische kaders door raadpleging van de wet, jurisprudentie en vakliteratuur. Mede aan de hand daarvan wordt een strategie bepaald. In dossiers werk ik altijd samen met één van de andere advocaten. De meeste werkzaamheden verricht ik eerst in concept, en worden na akkoord van de cliënt(e)(n) definitief uitgevoerd. 

In 2014 heb ik de master Jeugdrecht aan Universiteit Leiden met goed gevolg afgerond. Sindsdien ben ik met veel bevlogenheid werkzaam in het familie- en jeugdrecht. Ik heb werkervaring opgedaan bij rechtbank Den Haag, eerst als stagiaire bij team jeugd en later als juridisch medewerker bij team familie. Voor indiensttreding bij Delissen Martens heb ik als juridisch medewerker familierecht bij een advocatenkantoor buiten de randstad gewerkt. 

/ Specialisme

Opleiding

Universteit Leiden, 2014 

Talen

Engels


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied.