Mariska (M.) Schreuders

Advocaat

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)

Het familierecht heeft Mariska gegrepen door de combinatie van juridisch inhoudelijke, en sociaal-emotionele aspecten, die een rol spelen bij geschillen en wijzigingen van omstandigheden in de familiesfeer. Haar drijfveer is een constructieve en zorgvuldige bijdrage te leveren aan oplossingen voor familiekwesties vanuit een zoveel mogelijk de-escalerende benadering.  

In april 2017 is Mariska Schreuders gestart als paralegal bij de sectie familierecht van Delissen Martens. Sinds haar beëdiging in januari 2018 werkt zij als advocaat aan zaken betreffende echtscheiding, alimentatie, geschillen over kinderen en huwelijksvermogensrecht. In die hoedanigheid analyseert zij dossiers, maakt zij processtukken en alimentatieberekeningen, schrijft zij adviezen, brieven en e-mailberichten. Waar nodig duikt zij de juridisch inhoudelijke diepte in, vergaart zij praktische informatie of verricht zij processuele handelingen.  Daarnaast voert Mariska besprekingen, gaat zij naar zittingen en heeft zij telefonisch contact.  

Haar aanpak is betrokken en oplossingsgericht. Bij een dossieranalyse vindt zij het belangrijk om de onderliggende gevoelens en emoties van de betrokkenen bij de door hen ingenomen standpunten te doorgronden, en de belangen van betrokken kinderen te achterhalen. Die benadering geeft inzage in hetgeen betrokkenen echt verdeeld houdt en vormt naar haar overtuiging het beste startpunt voor constructief overleg. Verder verdiept zij zich in de toepasselijke juridische kaders door raadpleging van de wet, jurisprudentie en vakliteratuur. Mede aan de hand daarvan wordt een strategie bepaald. Mede aan de hand daarvan bepaalt zij in samenspraak met de cliënt(e)(n) de strategie.  

In 2014 heeft Mariska de master Jeugdrecht aan Universiteit Leiden met goed gevolg afgerond. Sindsdien is zij met veel bevlogenheid werkzaam in het familie- en jeugdrecht. Zij heeft werkervaring opgedaan bij rechtbank Den Haag, eerst als stagiaire bij team jeugd en later als juridisch medewerker bij team familie. Voor indiensttreding bij Delissen Martens heeft Mariska als juridisch medewerker familierecht bij een advocatenkantoor buiten de randstad gewerkt. 

/ Specialisme

Opleiding

Universteit Leiden, 2014 

Talen

EngelsNieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.