Petra (M.P.J.) Frederiks

Advocaat/mediator

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)

Petra Frederiks werkt sinds juli 2018 als advocaat familierecht bij Delissen Martens. Zij is in 2013 beëdigd als advocaat en heeft zich sindsdien gespecialiseerd in het familierecht. Sinds maart 2020 is Petra ook actief als advocaat-mediator en is zij aspirant-lid van de vFAS.

Specialisme

Zij adviseert en procedeert ten aanzien van alle aspecten van het personen- en familierecht, waaronder echtscheidingen, alimentatie- en omgangskwesties en zaken op het gebied van het erfrecht. Petra staat zowel particulieren als ondernemers bij. Voordat Petra bij Delissen Martens kwam werken heeft zij gewerkt op een middelgroot kantoor in Gouda en een klein (familierecht)kantoor in Den Haag. Tijdens haar rechtenstudie is zij als student-assistent werkzaam geweest bij de afdeling Jeugdrecht van de Universiteit Leiden en heeft zij zich – onder meer als bestuurslid – ingezet voor de Kinderen- en Jongerenrechtswinkel Leiden.

Haar aanpak

Petra is betrokken, gedreven en heeft een no-nonsense mentaliteit, waarbij zij cliënten in heldere taal adviseert over de juiste aanpak van een zaak. Hierbij verliest Petra het belang van het kind niet uit het oog. Het streven naar een oplossing in onderling overleg geniet altijd haar uitdrukkelijke voorkeur, maar mocht dit nodig blijken te zijn schuwt zij ook een procedure niet. Zij werkt gestructureerd en zoekt dingen tot in de puntjes uit. Petra biedt haar cliënten een luisterend oor, maar ook raad en daad om uiteindelijk het meest wenselijke resultaat voor haar cliënten te bereiken. Haar de-escalerende houding, gevoel voor onderlinge verhoudingen en doortastendheid helpen haar daarbij.

Bekijk het CV van Petra

Opleidingen

  • vFAS-specialisatieopleiding tot vFAS-scheidingsmediator (2020 – heden)
  • Vrije Universiteit Amsterdam, 2013 

Lidmaatschap

Vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsrechtmediators (vFAS) – aspirant-lid

Talen

Nederlands, EngelsNieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.