Advocaten Familierecht Delissen Martens

Familierechtadvocaten en mediators: soepel en zorgzaam scheiden

Een scheiding grijpt diep in je leven en je gezin. Naast verdriet, boosheid en spanning komen tal van vragen en onzekerheden op. Wat is het beste voor de kinderen? Kan ik mijn eigen bedrijf na de scheiding voortzetten? Waar moet ik op letten als ik onder huwelijkse voorwaarden ben getrouwd? Hoe werkt scheiden bij een gemeenschap van goederen?

Wat kunnen onze familierechtadvocaten doen?

Het is dan een geruststellende gedachte dat de gespecialiseerde familierechtadvocaten van Delissen Martens adviseren over zaken als de echtscheidingsprocedure, kinderen en alimentatie, financiële zekerheid, ouderschapsverlof, opvoedingstaken, verdeling van het huis, zorgtaken, omgangsregelingen en partneralimentatie. Of over de mogelijkheid te scheiden via overlegscheiding: zorgzaam scheiden en zonder strijd voor de rechter, maar met bijstand van een eigen advocaat. Ook adviseren we ondernemers en dga’s over alimentatie en alles wat daarbij komt kijken. En we begeleiden echtscheidingen met een internationaal karakter.

Onze aanpak en het resultaat

Bij voorkeur komen wij in een vroeg stadium in beeld; wanneer het scheidingsbesluit nog niet definitief is en er wellicht nog een basis ligt voor vertrouwen en veiligheid. Via mediation gaan we samen met beide partners op zoek naar het ‘hoe en waarom’ van de scheiding en kijken we of er meer duidelijkheid kan ontstaan. Zodat u en uw partner niet rond blijven lopen met zorgen en problemen. Ook onderzoeken we mogelijkheden voor bijvoorbeeld een tijdelijke scheiding en oplossingen op de langere termijn.

Is een definitieve echtscheiding onvermijdelijk? Dan begeleiden onze mediators of familierechtadvocaten u bij alle bijkomende vragen, problemen, gezamenlijke verantwoordelijkheden over bijvoorbeeld kinderen en de verdeling van opgebouwd vermogen. Het liefst in goed overleg en anders via een procedure. Daarmee zorgen we er samen voor dat een scheiding –hoe vervelend ook- toch soepel en zorgzaam verloopt.

Zelf digitaal een contract of overeenkomst opstellen?

Wij stellen kosteloos standaard modellen van contracten en overeenkomsten ter beschikking. Met deze modellen kunt u zelf digitaal contracten en overeenkomsten opstellen, bewerken en ondertekenen. 

U kunt op elk moment de hulp van een van onze familierecht advocaten daarbij inroepen en/of het eindresultaat laten beoordelen.

Gratis interactieve familierecht modellen

Meld u eerst kosteloos aan!

Petra Beishuizen over familierecht en mediaton bij Delissen Martens

Overlegscheiden: goed uit elkaar

Het besluit om te scheiden is niet altijd makkelijk. Als er dan ook onenigheid en conflicten ontstaan, wordt het alleen maar moeilijker. Gelukkig kun je voor overlegscheiden kiezen, ook wel collaborative divorce genoemd. Je gaat dan samen uit elkaar, in goed overleg. Vertrouwen vormt hierbij het uitgangspunt. Hiermee bespaar je je kinderen, jezelf en ook je aanstaande ex-partner een hoop verdriet, stress en gedoe.

/ Team Familierecht

Petra (P.R.) Beishuizen

Petra (P.R.) Beishuizen

Advocaat / mediator / partner

Vragen over Familierecht?
Neem contact op met Petra (P.R.) Beishuizen

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)
26.10
Indexering 2021
Dag van de Scheiding 11 september 2020
17.07
Reizen in coronatijd – mag mijn kind wel of niet met mij mee?

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.