Familierecht advocaat Den Haag

Familierecht Advocaten

Een scheiding grijpt diep in je leven en je gezin. Naast verdriet, boosheid en spanning komen tal van vragen en onzekerheden op. Wat is het beste voor de kinderen? Kan ik mijn eigen bedrijf na de scheiding voortzetten? Waar moet ik op letten als ik onder huwelijkse voorwaarden ben getrouwd? Hoe werkt scheiden bij een gemeenschap van goederen? Of als ik in het buitenland woon?

Wat kunnen onze familierecht advocaten voor u betekenen?

Het is een geruststellende gedachte dat de gespecialiseerde familierechtadvocaten  in Den Haag van Delissen Martens adviseren over zaken als de echtscheidingsprocedure, kinderen en alimentatie, financiële zekerheid, het ouderschapsplan, zorgtaken, verdeling van het huis, communicatie onderling, omgangsregelingen en partneralimentatie. Of over de mogelijkheid te scheiden via overlegscheiding buiten de rechtbank: zorgzaam scheiden en zonder strijd voor de rechter, maar met bijstand van een eigen advocaat. Ook adviseren we ondernemers en dga’s over financiele kwesties, de voortzetting van het bedrijf en alles wat daarbij komt kijken.  En we begeleiden echtscheidingen met een internationaal karakter.

Er zijn 3 verschillende routes:

  • Mediation
  • Overlegscheidingen
  • Eenzijdige echtscheidingsprocedure via de Rechtbank

Onze aanpak en het resultaat

Bij voorkeur komen wij in een vroeg stadium in beeld; wanneer het scheidingsbesluit nog niet definitief is en er wellicht nog een basis ligt voor vertrouwen en veiligheid. Via Mediation gaan we samen met beide partners op zoek naar het ‘hoe en waarom’ van de scheiding en kijken we of er meer duidelijkheid kan ontstaan. Zodat u en uw partner niet rond blijven lopen met zorgen en problemen. Ook onderzoeken we mogelijkheden voor bijvoorbeeld een tijdelijke scheiding en oplossingen op de langere termijn. Mediation is een vorm waarbij de advocaat-mediator u en uw ex-partner begeleidt in het scheidingsproces.

Voelt u zich niet comfortabel zonder advocaat aan tafel met uw ex-partner? Dan is er de mogelijkheid van de Overlegscheiding. Het lijkt op Mediation maar u zit dan met uw advocaat aan tafel, tegenover uw ex-partner en advocaat. U krijgt procesbegeleiding van een coach in dit traject. Net als bij Mediation probeert u in overleg tot afspraken te komen en zullen de mediator/advocaat het proces begeleiden, en het echtscheidingsverzoek indienen bij de Rechtbank. U hoeft daar zelf dan niet te verschijnen.

Onze mediators/ familierechtadvocaten helpen u bij alle bijkomende vragen en gezamenlijke verantwoordelijkheden over bijvoorbeeld kinderen en de verdeling van opgebouwd vermogen. Het liefst in goed overleg en anders via een eenzijdige procedure bij de Rechtbank.  Daarmee zorgen we er samen voor dat een scheiding –hoe vervelend ook- toch soepel en zorgzaam verloopt.

Onze advocaten zijn gevestigd in Den Haag

Bent u op zoek naar een familierecht advocaat? U bent van harte welkom bij ons op kantoor in Den Haag. Onze familierecht advocaten bezitten de juiste kennis en expertise om u bij te staan. Hoewel ons kantoor is gevestigd in Den Haag, opereren wij in heel Nederland. We kunnen met u afspreken op kantoor of via Teams online.

Zelf digitaal een contract of overeenkomst opstellen?

Wij stellen kosteloos standaard modellen van contracten en overeenkomsten ter beschikking. Met deze modellen kunt u zelf digitaal contracten en overeenkomsten opstellen, bewerken en ondertekenen. 

U kunt op elk moment de hulp van een van onze familierecht advocaten daarbij inroepen en/of het eindresultaat laten beoordelen.

Gratis interactieve familierecht modellen

Meld u eerst kosteloos aan!

Overlegscheiden: goed uit elkaar

Het besluit om te scheiden is niet altijd makkelijk. Als er dan ook onenigheid en conflicten ontstaan, wordt het alleen maar moeilijker. Gelukkig kun je voor overlegscheiden kiezen, ook wel collaborative divorce genoemd. Je gaat dan samen uit elkaar, in goed overleg. Vertrouwen vormt hierbij het uitgangspunt. Hiermee bespaar je je kinderen, jezelf en ook je aanstaande ex-partner een hoop verdriet, stress en gedoe.

Juridische ondersteuning nodig?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Petra Beishuizen of iemand anders uit het team familierecht. Zij staan u graag te woord.

Team Familierecht

Sandra (S.L.A.) Verburgt

Sandra (S.L.A.) Verburgt

Advocaat/partner

Petra (M.P.J.) Frederiks

Petra (M.P.J.) Frederiks

Advocaat/mediator

Petra (P.R.) Beishuizen

Petra (P.R.) Beishuizen

Advocaat/mediator/partnerVragen over familierecht?
Neem contact op met Petra (P.R.) Beishuizen

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)