Onze pensioenrecht advocaten op kantoor in Den Haag

Het nieuwe pensioenstelsel

Wat houdt het nieuwe pensioenstelsel in?

Al vele jaren wordt er gesproken over de noodzaak om het Nederlandse pensioenstelsel te herzien. Nadat het overleg hierover diverse keren op niets uit leek te lopen, werd in juni 2019 dan toch het Pensioenakkoord bereikt. Hierin werden de uitgangspunten van een nieuw pensioenstelsel geformuleerd. In juni 2020 volgde de zogenoemde Hoofdlijnennotitie met een nadere uitwerking van de uitgangspunten van het pensioenakkoord. Inmiddels is het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen gepubliceerd en lijkt het erop dat het nieuwe stelsel er nu écht gaat komen. Hoe ziet het nieuwe pensioenstelsel eruit en wat staat u als werkgever en werknemer te wachten? En hebben de wijzigingen ook gevolgen indien u niet actief meer deelneemt in een pensioenregeling of zelfs al met pensioen bent? In deze whitepaper worden deze vragen besproken.

Wanneer gaat het nieuwe pensioenstelsel in?

Het ‘streven’ is dat het nieuwe pensioenstelsel per 1 januari 2023 in werking zal treden. Uiterlijk per 1 januari 2026 moet het nieuwe stelsel gelden voor alle pensioenregelingen en pensioenuitvoerders. Deze periode wordt de transitieperiode genoemd. Omdat de overgang naar een nieuw stelsel gevolgen zal hebben voor alle pensioenregelingen, is er aansluitend een compensatieperiode vastgesteld.

Pensioenrecht advocaat

Heeft u als werkgever, werknemer, slaper, gepensioneerde, advocaat of jurist vragen over het nieuwe pensioenstelsel, de gevolgen daarvan en welke (juridische) mogelijkheden openstaan, dan kunt u contact opnemen met Michaël van Basten Batenburg.

Ontvang het whitepaper 'Het nieuwe pensioenstelsel'Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)