pensioenrecht advocaat den haag

Pensioenrecht Advocaten

Pensioen is met afstand de meest kostbare en complexe arbeidsvoorwaarde. Pensioenrecht is een rechtsgebied op zichzelf. Dat komt door de grote hoeveel wet- en regelgeving, steeds nieuwe ontwikkelingen en de samenhang met diverse andere gebieden. Vooral het arbeidsrecht, fiscaal recht, ondernemingsrecht en bijvoorbeeld het echtscheidingsrecht.   

Zodra het over pensioenen gaat haken vanwege de complexiteit veel werkgevers en werknemers af. Men is er bij voorkeur liever (nog) niet mee bezig. Ook gaan veel werkgevers en werknemers er ten onrechte vanuit dat “het wel (goed) geregeld zal zijn”. Pensioenrecht is daarmee vaak een ondergeschoven kindje, terwijl de belangen juist enorm kunnen zijn.

Wat kunnen onze pensioenrecht advocaten voor u betekenen?

Of het nu gaat om het wijzigen van pensioenregelingen, pensioenvraagstukken rond fusies en overnames of geschillen over aansluiting bij bedrijfstakpensioenfondsen, , het tijdig inwinnen van deskundig advies op dit terrein is belangrijk. Waarom? Pensioen is kostbaar; gaat het mis dan zijn de financiële gevolgen groot. Als werkgever loopt u al snel het risico dat u aansprakelijk bent, nu de zorgplicht rond pensioenen de afgelopen jaren steeds meer is vergroot.

Waarbij wij u kunnen ondersteunen

Wij adviseren werkgevers op het gebied van:

Voor werknemers is het belangrijk advies in te winnen over pensioen. Bijvoorbeeld wanneer de werkgever de pensioenregeling wilt wijzigen, bij ontslag of wanneer u arbeidsongeschikt raakt. Wellicht bent u niet bezig met pensioen, maar de gevolgen zijn vaak groot als u zich niet tijdig en goed laat adviseren.

Wij staan werknemers bij op het gebied van:

  • Wijzigingen in de pensioenregeling
  • Pensioengevolgen bij ontslag
  • Pensioengevolgen bij arbeidsongeschiktheid
  • Werkingssfeergeschillen: moet mijn werkgever verplicht aansluiten bij een bedrijfstakpensioenfonds?
  • Waardeoverdracht
  • Premieachterstanden / pensioen en faillissement
  • Pensioen en gelijke behandeling
  • Indexatiegeschillen
  • Keuzemogelijkheden binnen de pensioenregeling

Het nieuwe pensioenstelsel

In juni 2019 werd het Pensioenakkoord bereikt. Hierin werden de uitgangspunten van een nieuw stelsel geformuleerd. Inmiddels is het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen gepubliceerd en lijkt het erop dat het nieuwe stelsel er nu écht gaat komen. Het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen: hoe komt het nieuwe pensioenstelsel eruit te zien en wat zijn de gevolgen? Lees hier meer.

Pensioenrecht bij scheiding

Ook adviseren wij over de wijze waarop de tijdens het huwelijk opgebouwde ouderdomspensioenrechten zullen worden verevend bij scheiding in het kader van familierecht of hoe u om gaat met opgebouwd pensioen in eigen beheer ingeval u of uw ex-partner een eigen onderneming heeft. Ook komt het vaak voor dat er pensioenrechten in het buitenland zijn opgebouwd die ook betrokken moeten worden bij de scheiding. Het team familierecht  helpt u verder bij de wijze waarop het pensioen zal worden verevend. 

Onze advocaten zijn gevestigd in Den Haag

Bent u op zoek naar een pensioenrecht advocaat? U bent van harte welkom bij ons op kantoor in Den Haag. Onze pensioenrecht advocaten bezitten de juiste kennis en expertise om u bij te staan. Hoewel ons kantoor is gevestigd in Den Haag, opereren wij in heel Nederland.

Juridische ondersteuning nodig?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michael van Basten Batenburg of iemand anders uit het team aansprakelijkheidsrecht. Zij staan u graag te woord.

Team Pensioenrecht

Team Pensioenrecht

Petra (P.R.) Beishuizen

Petra (P.R.) Beishuizen

Advocaat/mediator/partnerVragen over pensioenrecht?
Neem contact op met Michaël (M.J.) van Basten Batenburg
Vragen over pensioenrecht?
Neem contact op met Jim (J.) Kaldenberg

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)