Pensioenrecht

Pensioenrecht speelt een belangrijke rol binnen (met name) het arbeidsrecht en bij echtscheidingen.
Zodra het over pensioenen gaat haken veel werkgevers en werknemers af. Pensioen wordt als ingewikkeld ervaren en daarom is men er bij voorkeur liever (nog) niet mee bezig. Ook gaan veel werkgevers en werknemers er ten onrechte vanuit dat “het wel (goed) geregeld zal zijn”. Pensioenrecht is daarmee vaak een ondergeschoven kindje, terwijl de belangen juist enorm kunnen zijn. Of het nu gaat om het regelen van de pensioenen bij een fusie of overname of (de afwikkeling van) pensioen bij ontslag, het inwinnen van deskundig advies op dit terrein kan zowel veel geld besparen (voor u als werkgever) als veel geld opleveren (voor u als werknemer).
Daarnaast kunnen wij u adviseren over de wijze waarop de tijdens het huwelijk opgebouwde ouderdomspensioenrechten zullen worden verevend bij scheiding in het kader van familierecht of hoe u om gaat met opgebouwd pensioen in eigen beheer ingeval u of uw ex-partner een eigen onderneming heeft. Daarnaast komt het vaak voor dat er pensioenrechten in het buitenland zijn opgebouwd die ook betrokken moeten worden bij de scheiding. Het team familierecht en mediation helpt u verder bij de wijze waarop het pensioen zal worden verevend. 
Voor duidelijk advies en een praktische aanpak als het om pensioen gaat bent u bij ons aan het juiste adres.

/ Team Pensioenrecht

Petra (P.R.) Beishuizen

Petra (P.R.) Beishuizen

Advocaat / mediator / partner

Vragen over Pensioenrecht?
Neem contact op met Jim (J.) Kaldenberg

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)
29.10
Wijzigen van een onvoorwaardelijke indexatie in pensioenregeling
14.10
5 actuele ontwikkelingen binnen het pensioenrecht die je als ondernemer niet mag missen
21.02
Vrijstelling van verplichte deelneming in een bedrijfstakpensioenfonds; wanneer kan dat, hoe werkt het en moet de werknemer geïnformeerd worden?

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.