Ga direct naar de inhoud.

Letselschade voor militairen en veteranen

Militair letselschade advocaat nodig?

Als militair of veteraan loopt u het risico om tijdens of na uw dienst geestelijke (PTSS) of lichamelijke problemen op te lopen. Bent u militair of veteraan en heeft u bij of tijdens de uitvoering van uw werk letselschade opgelopen? Het Ministerie van Defensie biedt meerdere mogelijkheden voor financiële compensatie voor u en uw nabestaanden.

Wat kunnen onze militair recht advocaten voor u doen?

Het is niet altijd eenvoudig om als militair of veteraan uw schade te claimen. Daarom is professioneel juridisch advies belangrijk. Delissen Martens staat u dan ook graag bij tijdens dit proces. Onze gespecialiseerde advocaten hebben ruime ervaring met militair strafrecht en het claimen van letselschade bij Defensie. Zo helpen we veel veteranen met PTSS bij het claimen van schadevergoeding. Wij kennen de Defensieorganisaties van binnen en van buiten en weten welke krachten er spelen. In onze aanpak gaan we doelgericht en efficiënt te werk. En we proberen escalatie van de zaak te voorkomen.

We behandelen de volgende zaken:

  • De begeleiding en afhandeling van restschadezaken voor veteranen met PTSS of ander letsel.
  • De vergoeding van de schade die veteranen hebben opgelopen in actieve dienst.
  • Letselschadezaken voor militairen die een bedrijfsongeval hebben meegemaakt.
  • De vergoeding van schade als gevolg van blootstelling aan chroom-6.
  • Rechtspositionele zaken die samenhangen met letselschade, zoals procedures over het MIP (militair invaliditeitspensioen) of de voorzieningenregeling van het ABP.
  • Problemen en procedures in verband met de re-integratie van slachtoffers van ongevallen.

Delissen Martens verleent rechtsbijstand aan zowel actief dienende militairen als veteranen, die de dienst al hebben verlaten. Onze advocaten opereren landelijk en bezoeken u thuis.

Onze samenwerking met ACOM

De advocaten van Delissen Martens onderhouden al sinds 1995 een warme band met de ACOM, de Bond van Defensiepersoneel. Wij hebben de leden van de ACOM bijgestaan in veel zaken, zowel zaken die vallen onder het militair recht als zaken die zich meer in het privéleven afspelen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Heeft u vragen over militair recht? Neem dan contact met ons op.
Een eerste telefonisch advies is altijd kosteloos.

/ Team Letselschade militairen en veteranen

Carene (C.M.H.) van Vliet

Carene (C.M.H.) van Vliet

Advocaat / partner

Bas (B.D.W.) Martens

Bas (B.D.W.) Martens

Advocaat / partner / managing partner

Vragen over Letselschade voor militairen en veteranen?
Neem contact op met Bas (B.D.W.) Martens

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)

/ Over ons

Onze advocaten verstaan het vak, zijn nuchter en oplossingsgericht. U kunt erop rekenen dat wij van toegevoegde waarde zijn.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.