Militair Recht

Een bijzonder aandachtsgebied van Delissen Martens is het militair recht. Wij behoren tot een kleine groep van  advocaten met ruime ervaring in militaire zaken. Wij verlenen rechtsbijstand aan zowel actief dienende militairen als veteranen, die de dienst al hebben verlaten. Daarbij kan het gaan om strafrechtelijke of rechtspositionele zaken, maar ook het militair tuchtrecht is een van onze specialisaties.

Wij  begeleiden de afhandeling van de zogeheten restschadezaken, de vergoeding van de schade die veteranen hebben opgelopen in actieve dienst (zowel veteranen als dienstslachtoffers). Zij vallen onder de Uitvoeringsregeling Volledige Schadevergoeding (UVS) of een vergelijkbare regeling. Wij behandelen ook schade betreffende de schade als gevolg van de blootstelling aan chroom-6. 

Samenwerking met ACOM

De advocaten van Delissen Martens onderhouden al sinds 1995 een warme band met de ACOM, de Bond van Defensiepersoneel.
Wij hebben de leden van de ACOM bijgestaan in talloze zaken, zowel zaken die vallen onder het militair recht als zaken die zich meer in de persoonlijke levenssfeer afspelen. 

Bent u nog geen lid van de ACOM, word dan lid. Het lidmaatschap kent veel voordelen. U kunt bovendien direct gebruik maken van het gereduceerde tarief. U kunt contact opnemen met de ACOM,  T +31 33 495 30 20.

/ Team Militair Recht

Carene (C.M.H.) van Vliet

Carene (C.M.H.) van Vliet

Advocaat / partner

Bas (B.D.W.) Martens

Bas (B.D.W.) Martens

Advocaat / partner / managing partner

Vragen over Militair Recht?
Neem contact op met Bas (B.D.W.) Martens

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)
26.01
Ontslag geweigerd door militaire dienverplichting?

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.