Marouschka den Ouden

Advocaat

Sinds juli 2020 is Marouschka werkzaam bij Delissen Martens. Zowel ondernemingen als particulieren kunnen bij haar terecht met uiteenlopende juridische vraagstukken.

Haar aanpak

Marouschka is meelevend. Een eigenschap die goed te pas komt bij haar werk als advocaat. “Ik heb vaak te maken met emotionele cliënten. Daarom vind ik het belangrijk om ook rekening te houden met de emotionele aspecten van een geschil.”

Daarnaast is een transparante houding kenmerkend voor Marouschka “Ik probeer altijd de balans te vinden tussen goed luisteren en eerlijk zijn. Ik houd mijn cliënten niet aan het lijntje.” Ze is niet alleen meelevend en eerlijk, maar ook een initiatiefnemer, die snel tot een goed resultaat komt.

Relevante werkervaring

Na het afronden van haar studie heeft Marouschka gewerkt als wetenschappelijk docent Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit. Ook is ze medewerker geweest bij Bureau Halt en heeft ze lesgegeven in straf- en strafprocesrecht aan de Universiteit Leiden, waar ze onder andere betrokken was bij het vak Moot Court. “Door mijn werkervaring, heb ik geleerd om complexe juridische informatie op een simpele manier uit te leggen.
Die eenvoudige en informele manier van spreken, maakt het voor cliënten makkelijker om vertrouwelijke onderwerpen met mij te bespreken. Ze voelen zich snel bij mij vertrouwd.”

Nieuwsbrief 'Blik op Medisch Tuchtrecht'

Elke maand brengt Marouschka de spraakmakende nieuwsbrief "Blik op Medisch Tuchtrecht" uit op LinkedIn, waarin zij de meest recente uitspraken van het medisch tuchtcollege onder de loep neemt. Ze wijst op relevante rechtszaken en biedt een verhelderende kijk op de juridische aspecten van de medische wereld. Geïnteresseerd? Meld je dan hier aan: Abonneren op Linkedin nieuwsbrief

Terug naar overzicht

Bekijk het CV van Marouschka

Opleiding 

Erasmus Universiteit Rotterdam, 2018

Talen

Nederlands, Engels

Actueel

Bij de tijd

woensdag 16 april 2025

Tuchtrecht en verjaring: Tien jaar is écht tien jaar

Verjaring medisch tuchtrecht

In de wereld van het tuchtrecht doet zich regelmatig de vraag voor hoe lang een klager kan wachten met het indienen van een klacht. De wet kent voor tuchtrechtelijke procedures een verjaringstermijn net zoals in het civiele recht.  Kan de termijn worden opgerekt? Lees het blog. 

maandag 24 maart 2025

Een handtekening met gevolgen: de risico’s van een geneeskundige verklaring

Risico’s van een geneeskundige verklaring

In het medisch tuchtrecht is recentelijk een zaak behandeld waarin een huisarts een geneeskundige verklaring afgaf over één van zijn patiënten, die verwikkeld was in een juridisch conflict met haar voormalige partner. Deze zaak benadrukt het belang voor huisartsen om zich bewust te zijn van de regels en risico's rondom het afgeven van dergelijke verklaringen.

vrijdag 28 februari 2025

Hoge Raad verduidelijkt verschoningsrecht bedrijfsarts

Verschoningsrecht

In een recente uitspraak heeft de Hoge Raad zich uitgesproken over het functioneel verschoningsrecht van de bedrijfsarts. Deze uitspraak heeft grote gevolgen voor de manier waarop bedrijfsartsen omgaan met medische informatie en hun geheimhoudingsplicht. Wat houdt deze uitspraak precies in, en welke lering kunnen bedrijfsartsen hieruit trekken?

donderdag 23 januari 2025

Meer dan een handtekening: de rol van informed consent bij cosmetische ingrepen

Informed consent

In deze editie van de nieuwsbrief staat de beslissing van het Regionaal Tuchtcollege ’s-Hertogenbosch van 8 januari 2025 centraal.

In deze zaak is er een klacht tegen een cosmetisch chirurg ingediend doordat er sprake zou zijn van het opzettelijk fout uitvoeren van de operatie, grensoverschrijdend gedrag, liegen over eerdere prestaties en onvoldoende voorlichting. In deze nieuwsbrief zal de informed consent, de voorlichting over de medische ingreep, centraal staan. Dit klachtonderdeel heeft het tuchtcollege gegrond verklaard. De overige klachtonderdelen zijn ongegrond verklaard.