In geval van een scheiding of beëindiging van een samenleving spelen zowel feiten als persoonlijke omstandigheden een rol. Hoewel het steeds ‘normaler’ wordt om te scheiden, blijft het een moeilijk proces. Een echtscheiding of beëindiging van een samenleving heeft een grote invloed op het gezin, de kinderen en op de financiën. Mensen die gaan scheiden, worden geconfronteerd met schuldgevoelens en verdriet om verlies. Deze sociaal emotionele consequenties - nog los van de financiële gevolgen - maken een echtscheiding tot een grote gebeurtenis in iemands leven. Juiste begeleiding hierbij is dus van groot belang.

Wat kunnen onze familierecht advocaten voor u betekenen?

Onze familierechtadvocaten kunnen u bijstaan bij zowel mediations als procedures in geval van scheiding. Zij adviseren over zaken als:

Ook kunnen zij u informeren over de mogelijkheid om te scheiden via overlegscheiding: in overleg scheiden zonder procedure voor de rechter, met elk een eigen advocaat.  De familierechtadvocaten van Delissen Martens zijn aangesloten bij de Vereniging voor Collaborative Divorce Lawyers. 

Scheiden, en nu?

Bij een scheiding zijn vier onderwerpen die een grote rol spelen:

Hierover zult in overleg met uw partner, afspraken over moeten maken. Onze familierechtadvocaten kunnen u hierbij adviseren. Zij kunnen u en uw partner samen adviseren,  of één van u beiden ondersteunen. Bij onenigheid zal de rechter een beslissing moeten nemen.  

Mediation of procedure

Een echtscheiding is in sommige gevallen onvermijdelijk. Als deze belangrijke beslissing eenmaal is genomen, zullen u en uw partner een aantal keuzes moeten maken. Een echtscheiding in goed overleg is in bijna alle gevallen aan te raden. Mediation houdt in dat onder begeleiding van een bemiddelaar afspraken worden gemaakt, welke vervolgens door de rechter worden vastgelegd. Mediation is niet alleen financieel voordeliger, het kost ook minder tijd dan een procedure. Ook de uitkomst is vaak bevredigender, omdat maatwerk geleverd kan worden. Bovendien wordt bij mediation aandacht besteed aan de emotionele aspecten van de echtscheiding.

Als mediation geen optie is, is een procedure onvermijdelijk. Een procedure kost niet alleen
meer geld, het kost ook veel tijd. Bovendien ligt een vechtscheiding op de loer, met alle negatieve gevolgen van dien.

Advocaat scheiding

Delissen Martens heeft gespecialiseerde familierecht advocaten in huis die u kunnen helpen bij een echtscheiding of andere familierechtelijke zaken. Zij adviseren tevens dga’s en ondernemers over alimentatie en alles wat daarbij komt kijken.  Onze familierechtadvocaten zijn aangesloten bij de vFAS (vereniging voor Familierechtadvocaten en scheidingsbemiddelaars). Zij hebben dan ook een zeer specialistische achtergrond en ruime ervaring op het gebied van familierecht. 

Onze advocaten zijn gevestigd in Den Haag

Bent u op zoek naar een familierecht advocaat? U bent van harte welkom bij ons op kantoor in Den Haag. Onze familierecht advocaten bezitten de juiste kennis en expertise om u bij te staan. Hoewel ons kantoor is gevestigd in Den Haag, opereren wij in heel Nederland.

Juridische ondersteuning nodig?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Petra Beishuizen of iemand anders uit het team familierecht. Zij staan u graag te woord.

Team Familierecht

Petra (M.P.J.) Frederiks

Petra (M.P.J.) Frederiks

Advocaat/mediator

Petra (P.R.) Beishuizen

Petra (P.R.) Beishuizen

Advocaat/mediator/partner

Vragen over Scheiding?
Neem contact op met Petra (P.R.) Beishuizen

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)

/ Over ons

Onze advocaten verstaan het vak, zijn nuchter en oplossingsgericht. U kunt erop rekenen dat wij van toegevoegde waarde zijn.

18.07
Ouder in scheidingssituatie? Overweeg scheidingsmediation en deelname aan de online training van Villa Pinedo over het scheidingsproces vanuit kindperspectief