tuchtrecht advocaat den haag

Tuchtrecht Advocaten

Tuchtrecht en aansprakelijkheid beroepsbeoefenaren

De tuchtrecht advocaten van Delissen Martens verlenen rechtsbijstand aan professionele dienstverleners in tuchtzaken. Daarbij kan het gaan om verweer in tuchtzaken van advocaten, notarissen, accountants of gerechtsdeurwaarders. Wij staan soms ook aan de andere kant en verlenen rechtsbijstand aan benadeelde cliënten die een klacht tegen een professional indienen.
Een klacht gaat veelal vooraf aan een civielrechtelijke (beroeps-)aansprakelijkheid. Een gegronde klacht kan bijdragen aan de onderbouwing van een tekortkoming of van onrechtmatig handelen. Delissen Martens is een full-service kantoor. De combinatie en samenwerking met de advocaten, die financiële of aansprakelijkheidszaken behandelen, dragen bij aan een voortvarende en effectieve behandeling van uw zaak.

Verzekeringsgeschil, toezichtvraagstuk, letselschade en WWFT

Naast de rechtsbijstand in civiele-, tucht- of strafzaken waar beroepsoefenaren bij betrokken raken, buigen we ons ook over verzekeringstechnische geschillen en adviezen of toezichtvraagstukken (WWFT).

Een bijzonderheid is dat een aantal van de aan de sectie tuchtrecht van Delissen Martens verbonden advocaten ook zelf als toezichthouder actief zijn of zijn geweest.

Onze advocaten zijn gevestigd in Den Haag

Heeft u een tuchtzaak en bent u op zoek naar een tuchtrecht advocaat? Onze advocaten bezitten de juiste kennis en expertise om u bij te staan. Hoewel ons kantoor is gevestigd in Den Haag, opereren wij in heel Nederland. 

Klachten advocaten

Advocaten kunnen geconfronteerd worden met klachten van cliënten of van de deken. Daaruit kan een procedure bij de tuchtrechter volgen. Sinds 2015 heeft deken ook bestuursrechtelijke bevoegdheden (opleggen dwangsom, boete, aanwijzingen). Verder kunnen advocaten te maken krijgen met een huiszoeking van het Openbaar Ministerie of belastingcontroles. Het is voor een advocaat niet verstandig om zichzelf te verdedigen. Bovendien is de dynamiek in het sanctierecht tegen advocaten veelal volstrekt anders dan een advocaat in de behandeling van zijn dagelijkse zaken gewend is. 

Vragen over klachten advocaten? Neem contact op met Bas Martens of Hendrik Sytema

Klachten notarissen

Van notarissen wordt verwacht dat zij hun ambt met grote zorgvuldigheid uitoefenen. Zij staan onder toezicht van de overheid, Bureau Financieel Toezicht (BFT). Een klacht over de kwaliteit van de dienstverlening van een notaris kan worden behandeld door de Geschillencommissie notariaat. Het tuchtrecht wordt behandeld door de Kamer voor het Notariaat. De advocaten van Delissen Martens staan notarissen en cliënten van notarissen bij in deze procedures. 

Vragen? Neem contact op met Bas Martens of Hendrik Sytema.

Klachten gerechtsdeurwaarders

Het toezicht op gerechtsdeurwaarders wordt uitgeoefend door Bureau Financieel Toezicht (BFT). De Kamer voor Gerechtsdeurwaarders is belast met de tuchtrechtspraak. Wij verdedigen deurwaarders in tuchtrechtelijke en civiele procedures. 

Vragen? Neemt contact op met Bas Martens.

/ Team Tuchtrecht

Vragen over tuchtrecht advocaten?
Neem contact op met Bas (B.D.W.) Martens

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)
13.07
Advocaten meldden 13 keer een ongebruikelijke transactie in 2021. Is dat veel of weinig?
30.12
[PERSBERICHT] Hendrik Sytema partner bij Delissen Martens
08.10
Seminar 'Fraudesignalen en tuchtklachten' & 'Valkuilen rondom de intentieovereenkomst'

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.