Internationaal Eigendomsrecht Delissen Martens

Intellectueel Eigendomsrecht

Het intellectueel eigendomsrecht is het rechtsgebied dat uw creatieve inspanningen beschermt. Het is een verzamelbegrip dat een aantal rechten omvat, waaronder het auteursrecht, merkenrecht, octrooirecht, databankenrecht en modelrecht. Deze rechten zien op de bescherming van specifieke zaken, zoals software, teksten of de naam van uw product of dienst. Uw knowhow en bedrijfsgeheimen dient u op andere wijze te beschermen.     

Wij adviseren onze cliënten over alle aspecten van het intellectuele eigendomsrecht en de bescherming van know-how en bedrijfsgeheimen.

Zo helpen wij onze cliënten onder andere door:

  • het opstellen van contracten, zoals samenwerkingsovereenkomsten, geheimhoudingscontracten (NDA’s) en licentie- en exploitatieovereenkomsten;
  • het opstellen van clausules over intellectuele eigendomsrechten in arbeidsovereenkomsten en overeenkomsten van opdracht;
  • het adviseren en - indien nodig - procederen over inbreuken op intellectuele eigendomsrechten;
  • het uitvoeren van een due-dilligence ten aanzien van de intellectuele eigendomsrechten bij verkoop van een onderneming;
  • het adviseren over het (online) gebruik van domeinnamen, merken en handelsnamen;
  • het (her)structureren van intellectuele eigendomsrechten en binnen een concern.

Zelf digitaal contracten en overeenkomsten opstellen, bewerken en ondertekenen?

Wij stellen kosteloos standaard modellen van contracten en overeenkomsten ter beschikking. Met deze modellen kunt u zelf digitaal contracten en overeenkomsten opstellen, bewerken en ondertekenen. 

U kunt op elk moment de hulp van een van onze IE-recht advocaten daarbij inroepen en/of het eindresultaat laten beoordelen.

Gratis interactieve modellen Intellectueel Eigendom

Meld u eerst kosteloos aan!

/ Team Intellectueel Eigendomsrecht

Vragen over Intellectueel Eigendomsrecht?
Neem contact op met Robbert (R.W.M.L.) Delissen

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)
06.11
Promotionele kansspelen
26.04
Gedeeld auteursrecht op software: maak een exit regeling
26.06
Smaakbescherming in optima forma: over de juridische bescherming van smaak

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Wij sturen periodiek een gratis nieuwsbrief met actualiteiten op juridisch gebied. Door uw e-mailadres in te vullen geeft u toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Deze toestemming kunt u altijd intrekken, door op de unsubscribe link te klikken onderaan de e-mails die u van ons ontvangt. Lees ons Privacy Statement voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.